"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Alumn Oskar Carlborg

Program: Civilekonomprogrammet

Titel: Senior Business Segment Controller & Business Process Owner Controlling / Finance

Företag: Mondi, Wien Österrike

Arbetsuppgifter

Bland mina dagliga arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram beslutsunderlag inom Investeringar/profitabilitet och löpande finansiell rapportering till Finansdirektören inom affärssegmentet där även budget och andra prognoser ingår. Därtill besöker jag fabriker runt om i världen för att implementera och följa upp definierade processer inom bokföring och controlling.

Kort om din karriär

Jag startade inom Mondi som Group Controller på Corporate (HQ), för att sedan byta till Teamlead för Controlling/Bokföring på en fabrik. Sedan Mars 2019, har jag återvänt till Huvudkontoret med en delad position som senior controller och Business Process Owner med inriktning på att fastställa, definera och implementera processer inom bokföring och controlling. Det innebär en intressant mix mellan månadsavslut/budget/årsbokslut och en praktisk koppling till företagen inom koncernen.

Vilken inriktning valde du och varför?

Finansiering. Bred utbildning, passar mina intressen och fler karriärmöjligheter.

Vad skulle du rekommendera studenter som skall välja idag?

Ta extra kurser i språk, Excel, HFM (Oracle), SAP.

Hur du upplevde Umeå som studentstad?

Under studietiden Umeå hade vi en väldigt bra sammanhållning, och flera av dem jag studerade med har jag fortfarande väldigt bra kontakt med, vilket delvis har med att studentbostäderna ligger nära campusområdet, vilket möjliggjorde många aktiviteter vid sidan om studierna samtidigt att det alltid fanns studiekamrater att plugga med på campus.

Publicerad: 2019-12-02