"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Robin Sjögren

Redan under gymnasietiden blev Robin intresserad av ekonomi. Nu efter drygt tre år har han läst flera olika typer av kurser och inriktningar och är betydligt mer säker på vad han vill jobba med senare.

Hur kom det sig att du valde civilekonomprogrammet?
Först och främst så blev jag mer och mer intresserad av ekonomi under gymnasiet, trots att jag inte läste det just då. Sen kände jag även att det är bra med en bred utbildning. Jag visste inte riktigt vad jag ville jobba med mer än något inom ekonomi och tyckte då att det kunde vara smart att välja något som är brett.

Vad är det bästa med din utbildning hittills?
Friheten. Eller flexibiliteten kanske jag ska säga. Det är få saker som är obligatoriska vilket gör att man kan plugga på sina egna villkor vad gäller tid, plats och om man föredrar att sitta själv eller med kompisar. Det tillsammans med valmöjligheterna. Man får möjligheten att välja inriktning beroende på vad som passar en själv.

Vad har du för framtidsplaner?
Jobba. Men det är väl i och för sig de flestas framtidsplaner. Vi får se vad som händer, planering är inte riktigt min starka sida. Det brukar lösa sig ändå på ett eller annat sätt.

Vad tycker du är det bästa med Umeå som studentstad?
Att det är ett samlat campus. Man behöver inte fara och flänga runt på olika delar av stan när man har föreläsningar utan allt är på samma ställe. Inklusive alla studenter. De flesta bor ett stenkast från Universitet så det är lätt att kvista över till någon på en kaffe. Eller en öl. Oftast en öl. Sen är hela staden väldigt kompakt. Med en lagom snabb cykel tar man sig till och från de flesta platser på en rimlig tid.

Vilka tips har du att ge till dem som funderar på att söka till programmet?
Sök om du är intresserad av ekonomi. Eller om du är osäker på vad du är intresserad av. Det är bara att testa. Jag har verkligen hittat rätt och känner att jag gjorde ett bra val. I värsta fall är det bara att hoppa av och söka något nytt, det är inte värre än så.

Namn
Robin Sjögren
Publicerad: 2016-10-18