Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Programprofiler

Under det tredje, fjärde och femte året kan du välja att läsa kurser ur ett stort utbud av valbara kurser eller följa kurser inom en eller flera profiler. Möjligheterna att kombinera en helt egen och unik profil är stora. Vi rekommenderar att du väljer de kurser som passar just dig allra bäst som person. Det är fullt tillåtet att mixa kurser från olika profiler i din utbildning!

Våra nuvarande profiler är Beräkningsfysik, Finansiell modellering, Fotonik, Nanoteknik och avancerade material, Sensorteknik och datorseende, Robotik, Rymd- och astrofysik, Teoretisk fysik och Medicinsk fysik.

Läs mer om de olika profilerna

Sjukhusfysik (inom profilen Medicinsk fysik) har egen sökkod

Om du är intresserad av att läsa sjukhusfysik, så är det viktigt att veta att denna inriktning har en egen sökkod och ett begränsat antal platser. Om du vill maximera dina chanser att komma in på sjukhusfysik rekommenderar vi dig att söka på sjukhusfysikens sökkod i första hand och i andra hand till teknisk fysik i Umeå.
Om du inte kommer in på ditt förstahandsval är chansen nämligen stor att du i alla fall kan läsa sjukhusfysik genom att som teknisk fysiker i Umeå kunna utnyttja överblivna platser som kan uppstår.

Som sjukhusfysiker kan du ta ut dubbel examen: sjukhusfysikerexamen samt civilingenjörsexamen i teknisk fysik. Kurserna inom medicinsk teknik är öppna för alla.