Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

"Jag får vara kreativ och skriva mycket"

Felix Pettersson har läst Journalistprogrammet och jobbar nu med lokaljournalistik på webben och frilansar som sportjournalist. Drömmen säger han är nu att röra sig utomlands för att skriva om hockey.

 

Vad gör du nuförtiden?

– Jag jobbar som webbredaktör på SVT nyheter och så frilansar jag som sportjournalist när det finns tillfälle.

Vad är det bästa med dina jobb?

– Att man får en väldigt bra koll på vad som händer lokalt och globalt. Det är både självständigt och mycket samarbete. Man får vara kreativ och skriva mycket.

Var arbetslivet som du tänkte dig när du pluggade?

– Ja det är svårt att säga. Man tänkte sig att det skulle vara mycket mer skriva och mindre ringa telefon än vad det är. Det är förstås mycket skriva men mycket är att samla in information och göra research. Men det tycker jag är kul och det är skönt för man lär sig om nya saker hela tiden.

Lär sig att fullborda projekt

Vilka kompetenser tog du med dig från Journalistprogrammet till de jobb du har idag?

– Jag tog med mig mycket. Man lär sig att ta eget ansvar för ens egen produktion, komma på egna idéer, göra research och att faktiskt fullborda sina projekt. Jag gillade verkligen tv- och radio för då vi fick experimentera med ljud och arbeta praktiskt. Det var så bra att man fick smaka på många delar av journalistiken. Det teoretiska var väldigt fördjupande. Det utvecklade mitt sätt att se på kunskap och även medierapportering. Jag har blivit mer analytisk och jag tänker ett extra varv på det jag publicerar nu utifrån det jag lärt mig. Jag fick också mycket genom studentradion för där fick jag ta ansvar och sända radio, så både praktiskt i utbildningen och från föreningslivet som är rikt vid Umeå universitet.

Hur tänker du kring framtiden?

– Just nu blickar jag utåt för jag tänker att jag vill testa flytta utomlands och jobba inom kommunikation och journalistik. Drömmen är att frilansa inom hockey mot Sverige. Det är en styrka med journalistyrket - man är inte fast utan kan röra sig väldigt fritt i världen. Det gillar jag.

Var det svårt att studera på universitet?

– Det kräver en struktur i pluggandet, men det var inte svårt. Det var mycket eget ansvar mer än tidigare men jag lärde mig också så mycket. Det var väldigt duktiga och inspirerande lärare och det gjorde plugget roligare.

Vad var det bästa med att plugga i Umeå?

– Umeå är en riktig stad som har mycket att erbjuda i form sport, kultur och nöjen. Det finns fina områden och ett bra studentliv.

Felix Pettersson

Bor: Umeå

Kommer från: Södertälje

Jobbar som: Webbreporter, frilansande sportjournalist

Gillar: Hockey, mat, äppelpaj, familj

Läser just nu: Fantasy

Lyssnar på: Poddar och musikalmusik

Studenttiden i Umeå med tre ord: Spännande - givande - kul