"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Många intressanta kurser med föreläsare som verkligen inspirerar

Hur fick du information om programmet?
Råkade hitta det när jag sökte efter något intressant att studera, kärlek vid första ögonkastet.

Varför valde du kognitionsvetarprogrammet i Umeå?
Tyckte det lät intressantast av alla program som fanns på utbildning.se

Vad är bra med programmet?
Man blir utmanad på alla möjliga områden och får därför en bred kunskapsbas om mycket, och det man tycker är extra intressant kan man fördjupa sig i med valbara kurser, därför är det väldigt bra om man inte är helt säker på vad man vill göra efter studierna.

Var du engagerad i någon studentförening?
I kognitionsvetenskapliga programmets förening KogVetUm var jag ansvarig för att styra upp sportaktiviteter. Det gav mersmak så jag engagerade mig i Beteendevetenskapliga sektionens styrelse året efter där jag satt som ordförande. Otroligt roligt och lärorikt och en gyllene chans att testa att ta ansvar för stora organisationer och allt vad det innebär. Det gav mycket bra erfarenheter för arbetslivet och var faktiskt en avgörande faktor för att landa det jobb jag har idag.

Vilken var din favoritkurs?
Det var många kurser som var intressanta och många föreläsare som verkligen inspirerade till det dom föreläste om, de mest givande kurserna var också de svåraste. Men när man klarar av krävande kurser känns det riktigt bra, och om jag ska ge ett exempel på en kurs säger jag kursen"Teoretiska perspektiv inom kognitionsvetenskap". Jag vet att det blir en psykologisk recency-effekt eftersom det var den sista kursen jag läste och därför den jag minns bäst. Lite mer generellt säger jag allt som handlade om psykologi, användbarhet, neurologi och det empiriska tillvägagångssätt som gärna får sprida sig till resten av samhället utanför universitetens värld.

Hur trivdes du i Umeå?
Riktigt bra. Jag kände ingen där när jag flyttade dit men det är såna situationer man måste kasta sig själv in i för att utvecklas som person och få sina värderingar och perspektiv ifrågasatta. Studentlivet är en period i livet som jag alltid kommer kunna minnas som kunglig, jag har fått vänner och erfarenheter för livet.

Vad jobbar du med nu?
Jag jobbar som systemtestare huvudsakligen vilket innebär att jag kontrollerar det programmerarna på företaget skapar. Jag verifierar om och hur programmerarnas lösningar fungerar rent funktionellt samt ger synpunkter på hur användare av systemet kommer stöta på användbarhetsproblem i systemet.

Hur gick det till när du fick jobbet, hur såg vägen fram till anställningen ut?
Jag sökte en anställning som jag inte alls var kvalificerad för, men rekryteraren var smart nog att se på min genomarbetade CV och personliga brev att det var läge för intervju. Där visade jag att jag har ett driv som gjorde att jag passade för tjänsten, man kan väga upp erfarenhet med driv om det ges rum för utveckling.

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen i ditt nuvarande jobb?
De datavetenskapliga inslagen i programmet och användbarhetskurserna, samt den bredd man får av kognitionsvetenskapliga programmet, man får en bred kunskapsbas som kan vara till nytta vad man än väljer att göra sen.

Dina tips till de som funderar att söka till programmet?
Gör det bara om det låter intressant. Kriga igenom de delar som kanske inte är din grej, att klara av saker som man tror att man inte kommer klara är guld. I slutändan står man där med en kandidatexamen och har fler dörrar öppna än efter många andra program.

Namn
Gunnar Olander
Varifrån kommer du?
Östersund
Var bor du?
Sundsvall
Fritidsintressen
Lyfta tunga saker och sätta ner dem igen, fotboll, hockey, åka skidor, långfärdsskridskor, all annan sport inklusive e-sport, Xbox, aktier (när det går bra) men viktigast av allt är fiske.
Publicerad: 2016-07-04