Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Programmet har ett interdisciplinärt tillvägagångssätt vilket skapar omväxling

Hur fick du information om programmet?

Jag fick information om programmet genom studievägledare på Umeå universitet.

Varför valde du kognitionsvetarprogrammet i Umeå?

Jag valde kognitionsvetarprogrammet utifrån mitt intresse för människan ur ett psykologiskt perspektiv men även utifrån mitt intresse av teknik samt samspelet däremellan.

Vad är bra med programmet?

En väldigt bra sak med programmet (och med kognitionsvetenskap) är det interdisciplinära tillvägagångssättet. Detta skapar även omväxling då en kurs kan vara väldigt olik en annan. 

Vilken var din favoritkurs?

Får jag bara välja en?! Resonerande och informationsbehandling tyckte jag var väldigt givande då den gick igenom beräkningsbarhet samt hur en dator är uppbyggnad.

Hur trivdes du i Umeå?

Jag trivdes, och trivs väldigt bra i Umeå. Det finns ett rikt kulturellt utbud, god mat och nära till naturen. Förmodligen är det därför jag fortfarande bor kvar.

Vad jobbar du med nu?

Jag jobbar som pedagogiskt stöd vilket innebär att bistå personer som går olika arbetsmarknadsutbildningar i deras studier. Detta innebär inte sällan att arbeta med personer som har olika neuropsykiatriska nedsättningar och även kognitiva hjälpmedel. Liksom kognitionsvetenskapen är jobbet väldigt omväxlande och jag får fortsätta att hela tiden lära mig nya saker.

Hur gick det till när du fick jobbet, hur såg vägen fram till anställningen ut?

Jag ingick i en annan insats på företaget och blev headhuntad till det jobb jag har idag. 

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen i ditt nuvarande jobb?

Förståelsen för minnets uppbyggnad samt perception och uppmärksamhet är kunskaper jag fått med mig från utbildningen som jag dagligen använder i mitt nuvarande jobb. 

Dina tips till de som funderar att söka till programmet?

Ta reda på så mycket du kan! Bättre att fråga en gång för mycket än en gång för litet. Om du börjar på programmet är ett tips att tidigt väcka tanken om vad du skulle vilja jobba med eller specialisera dig inom. En styrka i att ha studerat kognitionsvetenskap är dess bredd men det ställer också högre krav på dig som student att själv navigera mot ett eget mål. Det kommer även att vara till god hjälp inför de valbara kurserna.  

Namn
Pontus Fahlman
Varifrån kommer du?
Skellefteå
Var bor du?
Umeå
Fritidsintressen
Träning, resor, friluftsliv, mat samt film.