"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

"Störst nytta har jag haft av att kunna se sambanden mellan strukturer och normer och hur personer resonerar och agerar."

James Dahlgren har läst Kulturanalysprogrammet vid Umeå universitet och arbetar nu åt Riksteaterföreningen i Örnsköldsvik.

Varför valde du att läsa Kulturanalysprogrammet?

- Jag hade egentligen tänkt söka Kulturentreprenör men den gick inte det året. Då hittade jag Kulturanalysprogrammet och kände att det ju egentligen passade mig mycket bättre. Jag är mer en analytiker än en entreprenör.  

Vad gör du nu?

- Just nu är jag anställd av Örnsköldsviks Riksteaterförening som kanslist. Jag tar hand om all den dagliga verksamheten från att hitta och marknadsföra föreställningar till att underhålla hemsidan och föreningens sociala medier.

Vad tyckte du om Kulturanalysprogrammet? 

- Jag förstod redan när jag sökte att det var en bred utbildning. Men det visade sig vara så mycket mer. Kulturanalysprogrammet är en djup, rolig, utmanande och utvecklande utbildning på alla de bästa sätten.

Vilka kompetenser har du haft störst nytta av från Kulturanalysprogrammet?

- Störst nytta har jag haft av att kunna se sambanden mellan strukturer och normer och hur personer resonerar och agerar. Det går att applicera på allt från kundbemötande till hur jag utformar inlägg på Facebook eller vilka projekt och föreställningar jag pushar extra hårt för. 

Hur var lärarna?

-Fantastiska. Dels har de enorma kunskaper och är otroligt engagerade och engagerande. Dels tycker de genuint om sina studenter och stöttar precis så mycket som behövs för att studenterna ska klara sig när vägen blir gropig.  

Har du råd till blivande studenter som vill läsa Kulturanalysprogrammet?

- Samma råd som min klass gav varandra under våra år tillsammans: försök att inte stressa och lita på dig själv och dina analyser. 

James Dahlgren

Bor: Örnsköldsvik

Jobbar: Kanslist på Örnsköldsviks Riksteaterförening

Gillar: Skogspromenader och samhällsdebatter

Lyssnar på: Så funkar det på P1

Läser: 1794 av Niklas Natt och Dag

Tittar på: Husdrömmar

Bästa med Umeå: Mina vänner från Kulturanalysprogrammet

Publicerad: 2020-02-28