"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Extra kunskap är lätt att bära

Uppsatskursen är en fantastisk möjlighet att få utveckla sina kunskaper inom forskning!

Hur blev du lärare på masterprogrammet i Umeå?  

Hösten 2023 började jag som lektor i arbetsterapi och gick in som kursansvarig för uppsatskursen på masterprogrammet. Där möter jag studenterna under deras andra år precis i uppstarten av deras projekt.

Efter att ha forskat i mer än 10 år och handlett många studenter och doktorander så är det alltid spännande och roligt att få ge stöd under den processen.

Vad karaktäriserar studier på avancerad nivå?

Det handlar om studier med en hög grad av självständighet där man har möjlighet att påverka sin egen inriktning.

Programmet ger en möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom arbetsterapi och vetenskaplig metod och att nischa in sig på något som man är extra intresserad av i det projekt studenten väljer att göra.

Vad uppskattar studenterna mest under masterutbildningen? 

Att få lära sig mer om vetenskaplig metod, teorier och modeller är mycket givande då det stärker yrkesrollen.

Uppsatskursen är en fantastisk möjlighet att få utveckla sina kunskaper inom forskning och få chansen att göra ett projekt. Oavsett om det är en del av ett större forskningsprojekt, ett utvecklingsarbete på arbetsplatsen eller ett individuellt arbete så är det en rolig utmaning och verkligen något att vara stolt över!

Vilket råd vill du ge blivande masterstudenter? 

Om du är intresserad av att utveckla din roll som arbetsterapeut och vill prova på att forska inom ett område du är intresserad av – sök! Givetvis så innebär studier på avancerad nivå ett extra engagemang under några år, men extra kunskap är lätt att bära och kan mycket väl öppna nya möjligheter för din karriär.

Namn
Magnus Zingmark
Var bor du?
Frösön
Fritidsintressen
Umgås med familjen, multisportar
Publicerad: 2016-07-01