Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

"Jag fick fördjupa mig i intressanta teorier och fick ett bredare perspektiv"

Felix Pettersson har läst Masterprogrammet i kultur- och medievetenskap. Något han beskriver som intressant och gav ett bredare perspektiv. Framförallt var det de "Norrlands-unika" kurserna vid institutionen om landsbygdsproblematik och Norrlandsfrågan inom forskningssammanhang som han tyckte var väldigt givande tillsammans med utbytet i Kanada.

Felix Pettersson läste först Journalistprogrammet som han kompletterade med en examen i medie- och kommunikationsvetenskap på Umeå universitet, sedan gick han vidare och läste också Masterprogrammet i kultur- och medievetenskap.

Vad fick du göra när du studerade på Masterprogrammet i kultur- och medievetenskap?

– Det var väldigt fördjupande och man fick lära sig väldigt teoretiskt. Det utvecklade mitt sätt att se på kunskap och även medierapportering. Jag har blivit mer analytisk och jag tänker ett extra varv på det jag publicerar nu utifrån det jag lärt mig.

Du gjorde även en utbytestermin när du pluggade din master, berätta mer!

– Jag var i Kanada och läste, där fick jag ett annat perspektiv på nya teorier kring till exempel miljörapportering och hur vi kommunicerar kring miljö och det tar jag med mig. Det var även ett nytt perspektiv på mediehistoria. De hade också ett annat sätt att skriva akademisk på samt att jag ju fick utveckla mitt akademiska skrivande på engelska. Det var otroligt bra att kunna göra ett utbyte på högre nivå, det var väldigt givande och gav en extra gnista för vidare studier. 

Är det svårt att läsa på avancerad nivå?

– Det kräver en struktur i pluggandet, men det var inte svårt. Det var mycket mer eget ansvar än tidigare men jag lärde mig också så mycket under de två åren. Det var väldigt duktiga och inspirerande lärare och det gjorde plugget roligare! 

Vad tar du med dig från din masterexamen från Institutionen för kultur- och medievetenskaper?

– Det var så intressant att fördjupa sig i teorier och få ett bredare perspektiv inom det jag studerat innan. Framförallt fick jag upp ögonen för landsbygdsproblematik och Norrlandsfrågan inom forskningssammanhang, vilket jag tyckte var väldigt givande.

Vad är det bästa med att plugga i Umeå?

– Umeå är en riktig stad som har mycket att erbjuda i form sport, kultur och nöjen. Det finns fina områden, bra studentliv och mycket mer.