Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Personalvetarprogrammet är otroligt brett

Hur fick du information om programmet?
Det var av en ren slump som jag hittade programmet. Jag har alltid varit en person som varit intresserad av mycket. Så jag var fast besluten att söka en "bred linje". Min mor jobbade åt ett IT-företag som konsult och hade mycket kontakt med personalchefen där. Jag visste att jag alltid velat bli chef av något slag och även jobba med människor. Så jag sökte runt på antagning.se och hittade Personalvetarprogrammet. Det uppfyllde mina önskningar så valet var enkelt.

Varför valde du att studera i Umeå?
Jag är en Skellefteåbo, och trots att jag lärt mig sen barnsben att "hata björklöven" så kändes ändå Umeå universitet som ett bra alternativ. Många av min kompisar har pluggat och pluggar här nu. Så jag hade bara hört goda saker om Umeå som stad och dess studentliv.

Varför valde du Personalvetarprogrammet i Umeå?
När jag väl sökte, så sökte jag alla Personalvetarprogram i Sverige. Jag läste inte så noga om vad som faktiskt symboliserade programmet i Umeå. Utan fokuserade mest på "the location".

Vad är bra med programmet?
Personalvetarprogrammet är otroligt brett. Du får lära dig lite ur varenda fack i handväskan, ekonomi, juridik, psykologi, pedagogik, sociologi, ja, listan kan bli lång. Vilket passar mig perfekt då jag är intresserad av mycket.

Är du engagerad i någon studentförening?
Ja, jag är engagerad i Personalvetarnas egna studentförening PLUM. Jag sitter som PR-markandsföringansvarige vilket innebär att jag sköter våra medier och annat roligt. Att vara med i styrelsen var ett av mina bästa beslut. Du får påverka och engagera dig så att Personalvetarprogrammet i Umeå blir så bra som möjligt!!

Vilken är din favoritkurs?
I skrivande stund så läser vi Arbetsrätt. Något som jag personligen tycker är väldigt intressant och relevant. Du får insikt i lagar och det skydd du har som anställd. Men för att var diplomatisk så måste jag ändå nämna att jag tyckt att alla kurser har varit intressant hittills.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?
Förhoppningsvis går min dröm och mitt mål i uppfyllelse, att jag en dag kommer bli personalchef. Om inte, kommer jag mest troligt att starta eget.

Vilka tips har du till de som funderar att söka till programmet?
Sök det! Personalvetarprogrammet är ett toppenprogram! Var inte rädd att ta ett steg ut ur din "comfortzone", du kommer lära känna nytt underbart folk direkt, då programmet befolkas av drivande, sociala och härliga människor. Njut av varje dag, för studentlivet är något ut över det vanliga.

Namn
Emil Stighäll
Varifrån kommer du?
Skellefteå
Var bor du?
Umeå
Fritidsintressen
Fiske/natur, musik och klockor.