Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Användbara och utvecklande kurser som ger nya perspektiv

Hur fick du information om programmet?

Jag blev tipsad av min tidigare chef och vänner som tyckte att programmet skulle passa mig.

Vad fick dig att välja Personalvetarprogrammet?

Jag har nog alltid varit intresserad av personal- och arbetslivsfrågor. Jag har i större delar av mitt arbetsliv jobbat med integrationsfrågor och kände mig trygg i det arbetet. Efter ett medarbetarsamtal blev det ganska tydligt att jag drogs mot personalfrågor då många av mina insatser och idéer framförallt innefattade personalarbete. Även om jag än idag brinner för integrationsfrågor och andra samhällsviktiga frågor tror jag att mitt bidrag till samhället är att arbeta med personal. 

Vad är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen har varit den nya kunskapen jag fått förvärva. De kurser vi läst har inte bara varit användbara utan också utvecklande i den bemärkelsen att jag fått nya perspektiv. Min favoritkurs måste nog vara arbetsrätten då den kursen var väldigt konkret. Vår verksamhetsförlagda utbildning har också varit givande då den kursen har gett oss möjlighet att dels ta del av praktisk kunskap och testa våra teoretiska kunskaper i praktiken. Jag har även lärt känna fantastiskt fina människor som jag lär ha kontakt med även efter utbildningen. 

Vad vill du jobba med i framtiden?

Eftersom jag är intresserad av arbetsmarknadspolitik, vill jag jobba i en verksamhet som strävar efter att förändra och förbättra hur  arbetsmarknaden fungerar. 

Vad ser du att utbildningen kan ge dig för möjligheter i arbetslivet?

Den teoretiska kunskapen jag fått genom utbildningen tror jag kommer att öppna nya dörrar i arbetslivet. Eftersom utbildningen är så bred och de faktum att de flesta verksamheter har en personalavdelning, tvekar jag inte på att det finns en plats för en personalvetare att utvecklas och bidra till utveckling.  

Vad skulle du säga till någon som funderar på att läsa utbildningen?

Jag skulle nog säga, KÖR! Jag läser mitt sista år nu och ångrar ingenting. Vissa kurser är mindre roliga än andra men det är viktigt att ha ett helhetsperspektiv. Det minsta du kan göra är att söka och börja utbildningen, och skulle det inte kännas rätt så har du i alla fall provat. 

Vad tycker du om Umeå som stad?

Umeå är mitt hem och jag måste säga att det är en otroligt fin stad. Inte för stor och inte för liten, precis lagom. Det finns många sevärdheter och jag tror att de flesta som kommer hit uppskattar stadens charm. 

Namn
Halima M. Olsson
Varifrån kommer du?
Umeå, men har sina rötter i Somalia
Var bor du?
Mariehem, Umeå
Fritidsintressen
Fysiska aktiviteter, exempelvis gym eller skogsvandring i jakt på svamp