"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Lovisa Helander

Student på programmet för internationell kris- och konflikthantering, termin 6

Hur fick du information om programmet?
Det är en rolig historia. När jag var på resande fot i Sydamerika träffade jag en tjej på ett café vid Titicacasjön i Bolivia och hon studerade freds- och konfliktstudier vid ett annat universitet. Tidigare hade jag funderat fram och tillbaka på vilket yrke som skulle passa mig men efter att hon berättade om sina erfarenheter så blev det självklart för mig. Jag visste faktiskt inte att det fanns ett sånt här program men jag började söka efter mer information om programmet via universitetets hemsida och tyckte att det verkade jätteintressant!

Varför valde du att studera i Umeå?
Jag valde att studera i Umeå av tre olika anledningar. För det första har jag en syster som läste sitt kandidatprogram här vilket gjorde att jag hade sett mig omkring i staden innan jag bestämde mig för att flytta hit. För det andra så såg jag det som en möjlighet att flytta från en liten stad till en, för mig “storstad”. Den sista och kanske främsta anledningen är såklart för att IKK-programmet finns här.

Vad fick dig att välja IKK-programmet?
Jag valde IKK-programmet för att det öppnar många dörrar för framtiden. Att få en större inblick i hur arbetet med kriser och konflikter fungerar i praktiken lockade mig också till utbildningen.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att den är mångvetenskaplig och alla möjligheter som jag fått från den! Tack vare utbildningen har jag redan fått chansen att jobba på en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör det fält vi studerar.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Efter mina snart tre år på programmet har det blivit klart för mig att jag vill jobba med frågor som rör säkerhet och krisberedskap.

Vad ser du att utbildningen kan ge dig för möjligheter i arbetslivet?
Utbildningen har gett mig en bred kompetens inom kris- och konflikthantering och därför ser jag en stor möjlighet att arbeta med dessa frågorna i flera olika sammanhang. Krishanteringsfältet är brett och det går att jobba på flera olika nivåer, både hos offentliga och privata aktörer, myndigheter, kommuner, regioner och så vidare.

Vad skulle du säga till någon som funderar att läsa utbildningen?
Om du intresserad av olika typer av kriser och konflikter och om vad som händer i omvärlden så tycker jag att du ska våga söka dig till programmet. Att studera på universitetet är dessutom väldigt roligt och handlar om mer än skolan.

Vad tycker du om Umeå som stad?
Umeå är en väldigt trevlig stad att bo i. Det är nära till allt och det finns mycket att upptäcka.

Vilken är din favoritkurs?
Jag tycker att alla kurser har varit intressanta och haft en hög kvalité. Om jag måste välja en kurs så är det nog “Ekonomiska kriser i historisk belysning” eftersom den gav mig många nya lärdomar och aha-upplevelser.

Vilka tips har du till de som funderar att söka till programmet?
Våga sök! Att studera på universitetet är otroligt roligt och så mycket mer än bara studier. Du kommer att träffa vänner för livet och förhoppningsvis så är det en tid som du kommer att minnas för resten av livet och se tillbaka på med tacksamhet och glädje.

Namn
Lovisa Helander
Varifrån kommer du?
Oskarshamn
Var bor du?
Öst på stan
Fritidsintressen
Umgås med mina vänner, pojkvän och gå långa promenader.
Publicerad: 2021-02-18