"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Jonas Eriksson

Varifrån kommer du? Åsele

Var bor du? Umeå

Fritidsintressen? Jag gillar att hålla igång både fysiskt och mentalt, när jag inte pluggar är jag mest troligt i gymmet.

Program: Programmet i statistik och data science

Hur kom det sig att du valde att börja läsa på Programmet i statistik och
data science?

Data science är något som väckte intresse hos mig eftersom jag alltid gillat kodning och problemlösning. Men till skillnad från vanlig kodning där du försöker uppnå ett specifikt resultat så känns data science mycket mer nyanserat. Eftersom du nästan aldrig vet hur resultatet kommer se ut och att du har möjligheterna att dra inferenser från data.

Vilket program gick du på gymnasiet?

Teknikprogrammet

Började du plugga direkt efter gymnasiet?

Nej, Jag gjorde först lumpen efter gymnasiet.

Hur var det den första tiden? Att flytta till Umeå och börja ny utbildning?

Definitivt nervöst. Men eftersom jag valde ett program som jag tyckte passar mig så kändes det tryggt att ha likasinnade klasskamrater.

Hur trivs du i Umeå? Vad är bäst med Umeå?

Jag trivs väldigt bra i Umeå. Det är en väldigt lämplig stad på alla möjliga sätt. Det bästa med Umeå är att majoriteten av människor här är väldigt tillmötesgående och trevliga.

Vad tycker du är bäst med programmet?

Det bästa med programmet är dels upplägget, men också att all information är lättillgänglig. Det känns inte som att man är "vilse" när man är osäker om något, och man får alltid bra och snabba svar.

Vilken kurs har varit mest intressant?

Den kurs som varit mest intressant är Visualisering av data. Det kanske inte var den man fick mest kunskap av men den hade mest kodning och den gav frihet i vad du kunde göra och hur mycket du vill testa dina kunskaper.

Vad har varit svårast?

Det som varit svårast har nog varit teoridelarna. De är inte orimligt svåra eller komplicerade men det är mycket som man inte tidigare kommit i kontakt med. Så det svåraste är mängden ny information i början, men tar man sig tiden att plugga in det så går det mycket lättare därefter.

Hur fungerar kontakten med lärarna?

Kontakten med lärarna är toppen! Antar att det är en av fördelarna med ett lite mindre program. Det är lätt att få hjälp och att interagera under lektioner och föreläsningar, vilket är en stor fördel.

Vad har du för framtidsplaner? Vad skulle vara drömjobbet för dig?

Det återstår att se, men jag anser att det är ett bra program att gå om man vill specialisera sig och samtidigt ha många olika avenyer att välja mellan i arbetslivet.

Vilka tips har du att ge till de som funderar att söka till programmet?

Början är tuff men lägger man ner tid och vilja så går de bara lättare för varje kurs.

Publicerad: 2022-10-21