Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

En bred men samtidigt djupgående utbildning

"Det bästa med programmet är just valmöjligheten av inriktning sociologi eller socialpsykologi vid första terminen, vilket gör att du direkt får en inblick av vad du kan få beröra av ämnet under de närmsta åren."

Vad fick dig att välja Sociologiprogrammet?
Jag valde Sociologiprogrammet eftersom jag alltid varit intresserad av beteendevetenskap och psykologi, och då jag insåg att socialpsykologi var en valbar inriktning fick jag upp intresset. Samtidigt visste jag att jag inte ville begränsa mig mot bara psykologi, utan var mer ute efter en bredare utbildning i mer samhällelig form. Så efter att ha läst om programmet blev det ett enkelt val för mig.

Vad är det bästa med programmet?
Det bästa med programmet är just valmöjligheten av inriktning sociologi eller socialpsykologi vid första terminen, vilket gör att du direkt får en inblick av vad du kan få beröra av ämnet under de närmsta åren.

Hur är Umeå som studentstad?
Umeå är en väldigt bra studentstad överlag. Med campus avsides från centrum så får du verkligen känslan av att du studerar tillsammans med alla som finns runtomkring. Det är väldigt smidigt överhuvudtaget då allt finns så nära med variation av alla möjliga aktiviteter och arrangemang. Runt omkring finns det mycket att göra, allt ifrån träningsanläggningen IKSU till studenpubar och föreningar. Vilket gör att det finns otroligt mycket drivkraft omkring en.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?
Just nu är jag inne på att studera vidare för att bli behörig till forskarutbildning. Jag är särskilt intresserad av frågor som rör etnicitet och jämlikhet.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja studera sociologi?
Ifall du är ute efter en bred, men samtidigt djupgående utbildning som berör många av samhällets stöttepelare både som helhet men också på individnivå så passar det här programmet dig.