Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Christine Näsman

- Tandläkare är världens bästa jobb!

Varför sökte du till tandläkarprogrammet?
För att tandläkare är världens bästa jobb! Jag trivs så otroligt bra på utbildningen. Jag har tidigare pluggat kostvetenskap, psykologi och ekonomi. Till slut insåg jag att jag ville jobba mer praktiskt, estetiskt och lockades av patientkontakten. Tandläkaryrket intresserade mig redan som liten, min pappa är tandläkare och han har inspirerat mig.

Vad tycker du om utbildningen?
Den är överlag bra. Umeå universitet har en väldigt bra utbildning med mycket klinisk träning och patienttid. När jag har jobbat inom tandvården om somrarna har jag hört att Umeå har ett väldigt gott anseende. I och med att vi har mycket kliniktid på skolan från åtta till fem så får man många lediga kvällar.

Hur kommer det sig att du valde att studera i Umeå?
Jag valde mellan Stockholm och Umeå för att ha nära hem. Umeå är, vad jag hade hört, en roligare studentstad och mina föräldrar pluggade här. Vi har en väldigt bra sammanhållning i klasserna och jag tror att man umgås mer på fritiden här än i exempelvis Stockholm.

Hur upplever du Umeå som studentstad?
IKSU är helt fantastiskt! Vi går ofta och tränar tillsammans och man träffar alltid folk där som man känner. På helgerna är vi ofta nere på stan, men EPP'n (efter-plugget-pub) på studentpubarna är också trevliga. De årliga skidresorna är superroliga så all snö kommer verkligen till användning.

Vad är dina framtidsplaner efter utbildningen?
Som det ser ut nu så försöker jag vara så öppen som möjligt. Jag vill nog börja arbeta inom Folktandvården för att se många olika patienter och få en bred grund att stå på. Just nu tycker jag att endodonti är väldigt spännande. Jag har ingen aning om var jag vill jobba, men det skulle vara roligt med en lite större stad.

Namn
Christine Näsman
Varifrån kommer du?
Sundsvall
Var bor du?
I en studentlägenhet med två kompisar på Ålidhem.
Fritidsintressen
Träning på IKSU och mina vänner är en stor del av min fritid. Jag gillar matlagning och bakning. När jag inte socialiserar så spenderar jag tid med serieboxar.