"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Rebecca Ahlmén

- Det var en investering i mig själv att flytta till Umeå.

Varför sökte du till tandläkarprogrammet?
Jag började läsa på juristprogrammet i Lund. Den teoretiska delen blev för omfattande för min smak och jag insåg att jag ville få arbeta med en mer praktisk inriktning och gärna ett yrke med patientkontakt. Jag funderade på läkarprogrammet men jag landade i tandläkarprogrammet som kändes så konkret, och så hade jag bara hört gott om yrket. Än så länge har jag inte blivit besviken.

Vad tycker du om utbildningen?
Jag läser på termin 6 och har med andra ord kommit halvvägs. Hittills har det varit jättekul, även om det som med allt annat alltid finns toppar och dalar. Jag tycker att det är väldigt bra att teorin tidigt kopplas till praktiska inslag – att man sätts på praktiska prov tidigt. Det gör att man lättare kan känna om det var rätt val. Vem som helst kan ju sätta sig och läsa en bok, men det blir en annan sak när det ska omsättas i praktiken. Det är också positivt att så stor del av undervisningen från början är förlagd till sjukhuset och dess lokaler.

Hur kommer det sig att du valde att studera i Umeå?
Jag sökte utbildning till vårterminen och det är endast Göteborg och Umeå som har vårintag. Jag ville inte plugga hemma så därför blev det Umeå. Jag har aldrig tidigare haft anledning att åka till Umeå, så det blev en utmaning, ett slags nystart för mig.

Hur upplever du Umeå som studentstad?
Umeå känns så lagom. Det finns ett studentliv med olika event, evenemang och aktiva kårer. Du engagerar dig så mycket du vill och det fianns något för alla personligheter. Samtidigt är inte Umeå enbart en studentstad, det finns även en "Umeå stad". I Lund hade jag en känsla av att allt kretsade kring studenterna, här i Umeå får man lite av två världar på något sätt. Det är också påtagligt att många här är i samma situation som jag – vi kommer inte härifrån och känner ingen från början. Man är tvungen att öppna sig och anstränga sig mer.

Vad är dina framtidsplaner efter utbildningen?
Jag har alltid tyckt mycket om barn och har hela tiden velat specialisera mig på barntandvård. Jag vill först arbeta några år inom allmäntandvården. Det kan hända, att det då blir mer påtagligt vilken inriktning som passar mig bäst. Jag låter dörrarna stå öppna.

Namn
Rebecca Ahlmén
Varifrån kommer du?
Göteborg
Var bor du?
Ålidhem, i ett kollektiv med två andra tjejer.
Fritidsintressen
Jag tillbringar en hel del tid på IKSU, jag brinner för sport i dess olika former och tar mig gärna iväg för att se på innebandy eller fotboll. Jag tycker om matlagning och experimenterar gärna med olika recept. Värdesätter tid med familj och vänner mer än någonting annat.
Publicerad: 2016-05-25