"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Om målet är att bli tränare inom idrott en dag - läs Tränarprogrammet!

Hur fick du information om programmet?

Jag sökte efter program med flera inriktningar mot tränarskap på Umu.se.

Vad fick dig att välja Tränarprogrammet?

Tränarprogrammet innehåller alla, för mig, relevanta delar för att jag ska nå mitt eget mål med mitt tränarskap. Sen har jag alltid velat bo en vända i Umeå dessutom.

Vad är det bästa med utbildningen?

Att den innehåller mycket praktiska moment. Det ges utrymme att öva och prova på olika modeller och tekniker inom idrottspsykologin, rent praktiskt. Det är inte bara läsa, skriva och förstå. Programmet uppmuntrar oss till att tolka, resonera och dela med oss av olika erfarenheter. Vi får höra och ta del av många olika röster med många budskap, där det ibland inte finns rätt eller fel.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Jag vill fortsätta jobba som fotbollstränare, särskilt åt ungdomar. Att se hur andra människor över tid bygger upp ett förtroende för mig som tränare och sedan se hur dem tar in, förstår och sedan använder det jag lärt ut i sin fotboll, det är så fantastiskt. Jag har, genom mitt yrke, möjlighet att skapa någonting, bygga spelare, bygga lag, skapa drömmar, skapa mål och sedan förverkliga drömmar och mål. Jag får chansen att verkligen vara en stor del av en utvecklingsprocess på så nära håll att saker jag säger och gör kan ha stor betydelse för de jag jobbar nära. Jag tycker även att det är oslagbart att se sina egna idrottsliga visioner ta form rakt framför ögonen på mig, se hur mina spelare gör som jag säger för att dem förstår att mina idéer fungerar. Därför vill jag jobba som tränare.

Vad ser du att utbildningen kan ge dig för möjligheter i arbetslivet?

Utbildningen ger mig som redan har idrottslig bakgrund möjlighet att få kompletterande kunskap till det jag redan vet om min idrott. Jag får veta allt om människan bakom prestationen och hur man vägleder, styr och guidar henne. Utbildningen bidrar även med värdefulla kontakter som är bra att ha med sig och att dela erfarenheter med.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att läsa utbildningen?

Läs den. Om målet är att bli tränare inom idrott en dag, så läs den. Den grunden man får via tränarprogrammet är så önskvärd att ha med sig. Oavsett om man vill bli tränare imorgon eller har en vision om att bli det längre fram i livet. Så läs tränarprogrammet!

Vad tycker du om Umeå som stad?

Umeå är en jättefin stad. Det är nära till det mesta, och det finns många möjligheter till utomhusaktiviteter, träning och ett aktivt liv inom idrotten. 

Namn
Linnéa Förste
Varifrån kommer du?
Dala-Järna, Dalarna
Var bor du?
Haga, Umeå
Fritidsintressen
Jobbar som fotbollstränare och spelar fotboll själv. Tycker om att träna, umgås med vänner och lägga ner tid på mitt fotbollslag.
Publicerad: 2021-02-15