Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

En gedigen utbildning, med mycket idrottspsykologi och pedagogik

Hur fick du information om programmet?

Först fick jag information på gymmet där jag tränade, från en som jobbade där och som tidigare pluggat på ett annat program i Umeå. När jag sedan kollade upp utbildningen och det som erbjuds i programmet blev jag säker.

Vad fick dig att välja Tränarprogrammet?

Det är en gedigen utbildning, där idrottspsykologi och pedagogik är två av de ämnena man berör mest. Det är de ämnena, förutom den idrottsspecifika kunskapen, som är absolut viktigast för tränarskapet. Det är ämnen jag upplever man inte får med sig mycket av i de idrottsspecifika utbildningar som erbjuds av de flesta idrottsförbunden idag vilket gör programmet oerhört attraktivt för mig. Efter att ha varit aktiv som tränare samt arbetat i skola, är det ämnen jag inte bara finner nödvändigt för tränarskapet utan också finner intressant och utvecklande för egen del. 

Vad är det bästa med utbildningen?

Du får ta del av den senaste relevanta forskningen. Du har möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med både medstudenter och lärare som är kunniga och intresserade av tränarskapet vilket ger givande diskussioner. Du uppmanas att samtidigt vara aktiv som tränare.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Målet är att arbeta med fotboll framöver. Jag kommer från ungdomsfotbollen och har jobbat med ungdomar i skola, vilket gör att ungdomsutveckling är något jag brinner för. Målet är att jobba heltid med ambitiösa och drivna ungdomar, vilket jag känner kan kombineras med tränaruppdrag och arbete i skola.

Vad ser du att utbildningen kan ge dig för möjligheter i arbetslivet?

Det är en utbildning som utvecklar det egna tränarskapet och genom att bli en bättre tränare ökar möjligheterna i arbetslivet. Tränarskapet är något som ständigt utvecklas och genom att läsa Tränarprogrammet har jag en bra plattform att utvecklas på för att bättre konkurrera i arbetslivet. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att läsa utbildningen?

Är du intresserad av tränarskapet och vill utveckla dig inom det, är detta den mest kvalitativa utbildningen för det. Jag har tidigare läst en annan linje i ämnet i Göteborg, men Tränarprogrammet innehåller forskning och kunskap utifrån vad som är relevant för en tränare. Vill du utvecklas och bli bättre? Då är det här, helt klart, rätt val av utbildning. 

Vad tycker du om Umeå som stad?

Nu har jag flyttat upp i hit i samband med corona vilket har begränsat en något, men det är helt klart en fin stad som pulserar av idrott. Det är inte långt ut till naturen, vilket jag personligen finner positivt.

Namn
Mattias Ellefsen Björkman
Varifrån kommer du?
Åby, Mölndal
Var bor du?
Teg, Umeå
Fritidsintressen
I princip enbart fotboll dygnet runt, men blir en del historia i form av böcker, filmer, osv med.