"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

BMJ

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera med öppen tillgång utan kostnad i de flesta tidskrifter från BMJ. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget för 2024 och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften (APC, article processing charge) är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och BMJ. Detta gäller för publicering med öppen tillgång i tidskrifter som ingår i BMJ Standard Collection, BMJ Non-standard Collection och BMJ Gold OA Journals. 

Villkor som gäller för avtalet

  • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Du måste använda din e-postadress som slutar på @umu.se för att din tillhörighet till Umeå universitet ska kunna verifieras.
  • Avtalet gäller för originalartiklar bestående av resultat från primärforskning i alla tidskrifter. För en detaljerad lista över artikeltyper per tidskrift se: BMJ titellista och artikeltyper 2024.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY eller CC BY-NC-licens, beroende på tidskrift. I sökfunktionen för open access-rabatter kan du se vad som gäller för respektive tidskrift.
  • Observera att eventuella tilläggsavgifter inte ingår i avtalet, till exempel sidavgifter eller avgift för färgillustrationer.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på BMJ:s webbplats:

Open access agreements for Sweden: information for authors

Senast uppdaterad: 2024-04-26