"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Cambridge University Press

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera med öppen tillgång utan kostnad i tidskrifter från Cambridge University Press. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget för 2024 och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften (APC, article processing charge) är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Cambridge University Press. Detta gäller för publicering med öppen tillgång i förlagets hybrid- och öppet tillgängliga tidskrifter, med undantag för ett mindre antal tidskrifter som inte tillåter publicering med öppen tillgång. 

Villkor som gäller för avtalet

  • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Du måste använda din e-postadress som slutar på @umu.se för att din tillhörighet till Umeå universitet ska kunna verifieras.
  • Avtalet gäller för artikeltyperna ”research articles”, ”review articles”, ”rapid communications”, ”brief reports” och ”case reports”.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens, men förlaget erbjuder även publicering med CC-BY-NC, CC-BY-NC-SA och CC-BY-NC-ND.
  • Observera att eventuella tilläggsavgifter inte ingår i avtalet, till exempel sidavgifter eller avgift för färgillustrationer.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på Cambridge University Press webbplats:

OA agreements in Sweden

Read and Publish agreement with Bibsam Consortium - Sweden

Senast uppdaterad: 2024-04-26