"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Elsevier

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera med öppen tillgång utan kostnad i en stor del av Elseviers tidskrifter. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget för 2024 och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften (APC, article processing charge) är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Elsevier. Detta gäller för publicering med öppen tillgång i en stor del av Elseviers tidskrifter i Science Direct Freedom Collection, Cell Press och deras öppet tillgängliga tidskrifter.

Villkor som gäller för avtalet

 • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
 • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
 • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den används ofta för att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
 • Avtalet gäller för artikeltyperna "data in brief", "full-length article", "insights", "micro-article", "original software publication", "protocols", "review article", "short communication", "short review", "video article".
 • Avtalet omfattar artiklar med "submission date" 2024.
 • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens.
 • Observera att eventuella tilläggsavgifter inte ingår i avtalet, till exempel sidavgifter eller avgift för färgillustrationer.
 • Hybridtidskrifterna i The Lancet-familjen ingår inte i avtalet. Det gäller The Lancet, Lancet Infectious Diseases, Lancet Neurology och Lancet Oncology.

Bra att veta om publiceringsprocessen

När ditt manus accepterats kommer du att få ett mejl från förlaget med en länk för att slutföra publiceringen.

 1. Fyll i formuläret ”Rights and Access Information”. Här är det viktigt att du väljer Umeå universitet som affiliering.
 2. Godkänn publiceringsalternativet Gold Open Access, ”Publish as an Open Access article”.
 3. Välj Creative Commons-licens.
 4. Godkänn publiceringsavtalet med förlaget.

Läs mer om publiceringsprocessen på Elseviers webbplats:

Agreement between Sweden and Elsevier (Bibsam)

Tidskrifter som ingår i avtalet

Små förändringar gällande vilka tidskrifter som ingår i avtalet sker kontinuerligt. Använd nedanstående sökfunktion för den senaste uppdaterade informationen från Elsevier.

Tidskrifter från Elsevier som ingår i avtalet

Senast uppdaterad: 2024-04-26