"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Frontiers

Forskare som är verksamma vid någon organisation som deltar i Bibsamkonsortiet kan publicera artiklar utan avgift i tidskrifter från Frontiers. Forskningsfinansiärerna står för kostnaden.

De fyra forskningsfinansiärerna Vetenskapsrådet, Forte, Formas och Vinnova har beslutat att under 2024 och 2025 gemensamt finansiera publicering hos förlag som enbart ger ut helt öppet tillgängliga tidskrifter. Det innebär att du som forskare vid Umeå universitet kan publicera artiklar i Frontiers tidskrifter utan att behöva betala en publiceringsavgift (APC, article processing charge). Samma villkor gäller för alla forskare som är kopplade till en organisation i Bibsamkonsortiet.

Lista över deltagande organisationer i Bibsamkonsortiet

Avtalsvillkor för dig som hör till Umeå universitet

  • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Du måste använda din e-postadress som slutar på @umu.se för att din tillhörighet till Umeå universitet ska kunna verifieras.
  • Avtalet omfattar alla artikeltyper.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens.

Om en artikel har fler än en korresponderande författare är det affilieringen för submitting corresponding author som avgör om artikeln ska publiceras inom avtalet. Submitting corresponding author är den författare som skickar in manuskriptet, fyller i alla uppgifter i förlagets submissionsystem och sköter kommunikationen med förlaget.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Frontiers submission system guide (1.04 MB)

Frontiers tidskrifter

Senast uppdaterad: 2024-06-11