"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

IOP (Institute of Physics)

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera med öppen tillgång utan kostnad i tidskrifter från IOP. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget för 2024 och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften (APC, article processing charge) är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och IOP. Detta gäller för publicering med öppen tillgång i både hybridtidskrifter och öppet tillgängliga tidskrifter från IOP. Tidskrifter från sällskapet American Astronomical Society, samt ett antal vietnamesiska och kinesiska tidskrifter ingår inte i avtalet för publicering utan kostnad.

Villkor som gäller för avtalet

  • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den används ofta för att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Avtalet gäller för artikeltyperna "paper", "special issue paper", "review" och "letter". För mer information se respektive tidskrift.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens.
  • Observera att eventuella tilläggsavgifter inte ingår i avtalet, till exempel sidavgifter eller avgift för färgillustrationer.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på IOP:s webbplats:

Researchers from institutions within BIBSAM consortium

Senast uppdaterad: 2024-04-26