"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Taylor & Francis

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera med öppen tillgång utan kostnad i tidskrifter från Taylor & Francis. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget för 2024 och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften (APC, article processing charge) är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Taylor & Francis. Detta gäller publicering med öppen tillgång i Taylor & Francis hybridtidskrifter ("Open Select") och i de öppet tillgängliga tidskrifter som tar ut en publiceringsavgift, med undantag för tidskrifter från Dove Medical Press som inte ingår i avtalet.

Villkor som gäller för avtalet

  • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den används ofta för att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Avtalet gäller för artikeltyperna ”research article” och ”review article”. För mer information se respektive tidskrift.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens, eller annan licens efter önskemål.

Bra att veta om publiceringsprocessen

När din artikel blir accepterad för publicering kommer Taylor & Francis automatiskt att identifiera dig som affilierad till Umeå universitet. Din affiliering kommer att verifieras av bibliotekets specialister innan publicering.

Läs mer om publiceringsprocessen på Taylor & Francis webbplats:

Open access agreement for authors in Sweden

Senast uppdaterad: 2024-04-26