"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Wiley

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera med öppen tillgång utan kostnad i de flesta tidskrifter från Wiley. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget för 2024 och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften (APC, article processing charge) är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Wiley. Avtalet gäller för open access-publicering i de flesta av förlagets hybridtidskrifter och öppet tillgängliga tidskrifter. Undantaget är ett 60-tal tidskrifter som inte erbjuder publicering med öppen tillgång.

Villkor som gäller för avtalet

  • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget. Om artikeln har flera korresponderande författare måste ni utse en ansvarig korresponderande författare. Endast den personens affiliering avgör om avtalet gäller.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den används ofta för att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Avtalet gäller för artikeltyperna ”original article”, ”primary research article” och ”review article”.
  • Observera att eventuella tilläggsavgifter inte ingår i avtalet, till exempel sidavgifter eller avgift för färgillustrationer.
  • De flesta av förlagets tidskrifter erbjuder licensen CC BY. Ett fåtal erbjuder endast CC BY-NC och CC BY-NC-ND. Du kan kontrollera vad som gäller för en specifik tidskrift i Wileys Author Compliance Tool.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på Wileys webbplats:

Open access agreement for Bibsam institutions

Senast uppdaterad: 2024-04-26