"False"
Skip to content

Students who have not changed their password since 7 May cannot log in to the student web. Read about how to change your password.

printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and the Media, 15 Credits

Swedish name: Mat och media

This syllabus is valid: 2018-01-01 valid to 2018-12-30 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 2KN041

Credit points: 15

Education level: Second cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2017-12-14

Literature

Valid from: 2018 week 1

Nygren Charlotte
Mat och media. En bok med analys av Women's Healt Initiative i svensk massmedia
Inst för kostvetenskap : 2015 :
Elektronisk version
Mandatory

Massmedier : nya villkor för press, radio och tv i det digitala medielandskapet
Weibull Lennart, Wadbring Ingela
11., helt omarb. uppl. : Stockholm : Ekerlid : 2014 : 384 s. :
ISBN: 9789187391446
Mandatory
Search the University Library catalogue

Jarlbro Gunilla
Hälsokommunikation : en introduktion
3., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur AB : 2010 : 152 s. :
ISBN: 978-91-44-05876-4
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nygren Charlotte
Mat och media. En bok med analys av Women's Healt Initiative i svensk massmedia
Inst för kostvetenskap : 2015 :
Elektronisk version

Nestle Marion
Food politics : how the food industry influences nutrition and health
Berkeley, Calif. : University of California Press : cop. 2002 : xii, 457 s. :
ISBN: 0-520-22465-5 (inb.)
Search the University Library catalogue

Makten över tanken : en bok om det svenska massmediesamhället
Petersson Olof, Carlberg Ingrid
Stockholm : Carlsson : 1990 : 247 s. :
ISBN: 91-7798-352-1 ; 200:00
Search the University Library catalogue

Strömbäck Jesper
Makt och medier : samspelet mellan medborgarna, medierna och de politiska makthavarna
Lund : Studentlitteratur : 2000 : 294 s. :
ISBN: 91-44-00988-7 ; 387:00
Search the University Library catalogue

Hansson Sven Ove
Konsten att vara vetenskaplig
Institutionen för filosofi och teknikhistoria, KTH : 2007 :
Konsten att vara vetenskaplig pdf fil
Mandatory

Wansink B
"Position of the American Dietetic Association : Food and nutrition misinformation."
J Am Diet Assoc : 2006 :
Mandatory

Nygren Charlotte
Forskning om kost och hälsa. Att tolka och förstå vetenskapen
Inst för kostvetenskap : 2015 :
Elektronisk version
Mandatory

Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Search the University Library catalogue

Thurén Torsten
Källkritik
1. uppl. : Stockholm : Almqvist & Wiksell : 1997 : 208 s. :
ISBN: 91-21-16820-2 (inb.) ; 360:00
Search the University Library catalogue

Möte med massmedier
Andréasson Peter, Mencak Daniel
1. uppl. : Malmö : Liber ekonomi : 2003 : 198 s. :
ISBN: 91-47-07209-1 (inb.) : 416:00
Search the University Library catalogue

Makten över tanken : en bok om det svenska massmediesamhället
Petersson Olof, Carlberg Ingrid
Stockholm : Carlsson : 1990 : 247 s. :
ISBN: 91-7798-352-1 ; 200:00
Search the University Library catalogue

Nygren Charlotte
Mat och media. En bok med analys av Women's Healt Initiative i svensk massmedia
Inst för kostvetenskap : 2015 :
Elektronisk version