"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

CBCS Instrument

Syftet med screeningfaciliteten är att erbjuda akademiska forskargrupper och små biotechföretag möjligheten att screena substansbibliotek. CBCS Umeå erbjuder assistans i assayutveckling, screening och validering av hits. Vi har vätskehanteringsinstrument för applikationer i upp till 384-brunnarsformat samt plattläsare för mätning av absorbans, fluorescens och luminescens. Instrumenten är anpassade för ett stort antal olika assaysystem.

Det är också möjligt att för en mindre avgift att boka instrumenten för användning på egen hand, efter praktisk genomgång och signering av användaravtal.

 

Vätskehantering

Biomek NX, BeckmanCoulter (2 instrument)
Instrumenten är utrustade med antingen 96- eller 384-spetsars pipetteringshuvud och kan hantera volymer i låga µl-områden i 96-och 384-brunnarsformat.

WellMate (Matrix) och Multidrop (ThermoFisher)
Snabba och flexibla pipetteringsrobotar som kan hantera ett stort span av olika volymer (1µl upp till 2 ml). Passar plattor upp till 384-brunnsformat.

Plattläsare

Synergy H4 plate reader (BioTek)
Synergy™ H4 kombinerar känsligheten i ett filterbaserat system med det praktiska i monokromatorbaserad optik för att kunna erbjuda ett stort spann av applikationer, så som fluorescens intensitet, timer-resolved fluorescens, fluorescens polarisering, AlphaScreen®/AlphaLISA, luminescens, UV-Visible absorbans, FRET, TR-FRET, BRET och spectral scanning. Läsaren har även stacker för automatisk inmatning av plattor.

Infinite M200, Tecan
Monochromatorbaserad plattläsare som kan läsa absorbans, fluorescens och luminescens i 96- och 384-brunnarsformat. Läsaren har även hållare för standard 1 cm kyvetter samt inkubator och skak.

Wallac 1420 Multilabel Counter, PerkinElmer
Filterbaserad plattläsare som kan läsa absorbans, fluorescens och luminescens i 96- och 384-brunnarsformat. Läsaren har även stacker för automatis inmatning av plattor. Ett litet antal filter finns tillgängligt men ytterligare kan inhandlas av användaren.

High Content Screening Microscope

Cellomics ArrayScan VTI, Thermo Scientific
Denna HCS läsare är ett automatiserat fluorescens mikroskop designat för höginnehålls (high content) screening och analys. Den innehar Carl Zeiss optik, bred vitljuskälla, 12-bitars kyld CCD kamera, live cell kammare och användarmjukvara.

Cell- och Molekylärbiologi

Utöver instrumenteringen ovan, har CBCS Umeå utrustning för generellt molekylär-/mikrobiologiskt och biokemiskt arbete. Inkubatorer och lab för arbete med både eukaryota celler och bakterier, fungi och virus. Screening kan utföras på organismer som är BSL-1 och BSL-2 klassade.

Senast uppdaterad: 2019-12-10