Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Chemical Biology Consortium Sweden

Forskningsinfrastruktur CBCS koordinerar och tillhandahåller en potent och integrerad plattform för upptäckt, utveckling och användande av små molekyler och kemiska verktyg för livsvetenskapernas applikationer, i nära samarbete med akademiska forskargrupper.

Sedan 2006 har CBCS Umeå (tidigare LCBU) assisterat forskargrupper, forskningsinstitut och små biotech företag med identifiering och utveckling av biologiskt aktiva små molekyler, med syfte att utveckla forskningsverktyg eller startpunkter för vidare utveckling mot t. ex. diagnostik och läkemedel. CBCS Umeå är en av två noder (tillsammans med CBCS KI) som bildar SciLifeLabs nationella infrastruktur i kemisk biologi. 

Vi erbjuder expertis, support och experimentella resurser inom assayutveckling, beräkningskemi, keminformatik, utveckling och screening av små molekyler, medicinsk/syntetisk kemi och target-ID. Faciliteterna innefattar lab för substanshantering (SciLifeLabs substansbibliotek med omkring 200 000 molekyler), screeninglab och kemilab.

Hur kan vi hjälpa dig i din forskning?