"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Alumnträff

25 januari, kl.13:30-16:30 (med efterföljande AW-möjlighet)

Samhällsomvandling – från elmarknad till ledarens roll i en bredare bemärkelse för hållbar utveckling

Dags för årets alumnträff i Stockholm (för 9:e året i följd med ett års pandemiglapp) och vi ansluter under årets tema för Västerbotten på Grand; ”Föregångare i omställning”. Omställningen är redan igång i norra Sverige, men den är verkligen hela Sveriges angelägenhet och väg till en framgångsrik och hållbar framtid.

I anslutning till det temat bjuder vi in till en eftermiddag om de utmaningar och möjligheter som en omställning till ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle kan innebära.

Program

13:30-14 Drop-in/mingel

14:00 Programmet börjar. -Vad händer på Handelshögskolan och temaintro (rektor Sofia Lundberg, Rickard Lindberg Karriärcenter/Alumni)

14:15-14:40 -Elmarknad i omställning, hur påverkar det oss? Mattias Vesterberg, forskare Nationalekonomi vid Handelshögskolan

14:40 -15:10 Fika

15:10-15:35 -Samhälle i omvandling. Ekonomiska, sociala och politiska utmaningar och möjligheter som följer med den pågående industriella omvandlingen i norra Sverige -Docent Johan Lundberg, föreståndare Centrum för regionalvetenskap (CERUM) och lektor i nationalekonomi vid Handelshögskolan

15:35-16 - Ledarnas Hållbarhetsbarometer 2022. Chefens uppdrag. Hur ser chefer på sin roll i förhållande till hållbar utveckling? Chefsekonom Anna Thoursie, Ledarna

16-16:30 -Hur leds arbetet framåt i praxis? Bikupa och diskussion

 

På mångas läppar just nu är elpriset. Priset på en viktig råvara och nödvändig för företag, organisationer och hushåll har på kort tid blivit väldigt högt. Samtidigt pekar många på elektrifiering som central för omställning och en drivare av utveckling.

Kort sagt: det här är frågor som berör alla, som organisationer, som medarbetare, privatpersoner och chefer i organisationer och det är en samhällelig fråga.

Det är även frågor ni alumner återkopplat om i utvärderingar från denna träff tidigare år;

”Gärna mer på hållbarhetsområdet, gärna mer mot management och ledarskap”

Därefter vill vi också ta pulsen på hur ni ser på dessa frågor i era organisationer och skapa en gemensam diskussion. Även där i linje med feedback från er som vi ska försöka agera på:

”Gärna något engagerande inslag som inte bara är mingel, t.ex. mentimeter”

”Skulle gärna se att det finns lite mer tid till diskussioner och samtal kring föreläsningarna”

Vi får lyssna till:

-FD Mattias Vesterberg, nationalekonomi, Handelshögskolan som svarar på frågan om varför elpriset är så högt och ger en bild av hur den pågående omställningen av elmarknaden och samhället i Sverige (och andra länder) påverkar elpriset. (pågående forskning finansierad av Energimyndigheten).

-Docent Johan Lundberg, föreståndare Centrum för regionalvetenskap (CERUM) och lektor i nationalekonomi, Handelshögskolan som berättar om de ekonomiska, sociala och politiska utmaningar och möjligheter som följer med den pågående industriella omvandlingen i norra Sverige. (nytt forskningsprogram med finansiering från Riksbankens jubileumsfond).

-Chefsekonom Anna Thoursie, Ledarna, doktor i nationalekonomi och ledamot i Handelshögskolans Business Advisory Board som berättar om Ledarnas Hållbarhetsbarometer 2022. Chefens uppdrag. Hur ser chefer på sin roll i förhållande till hållbar utveckling? Kan de bidra till såväl samhälle som verksamhet? Finns förutsättningarna och vad betyder för att attrahera och behålla personal?

Därefter följer en interaktiv diskussion där vi lär av varandra – vad betyder det vi lyssnat till för dig och din organisation?

Tid: 25 januari, kl.13:30-16:30 (Drop-in-mingel med programstart kl.14:00. Möjlighet till efterföljande AW-möjlighet stäms av efter anmälan)
Plats: Grand Hôtel, Stockholm (Carl Larsson rummet & Bolinderska rummet, Bolinderska palatset)
Anmälan: https://simplesignup.se/event/200193 (60 platser)
Om du bara kan/vill ansluta till AW efter träffen kan du maila direkt till Rickard nedan
Vid frågor: rickard.lindberg@umu.se

Inbjudan går endast ut digitalt i år så sprid gärna ordet vidare till gamla kursare.

Senast uppdaterad: 2023-01-19