Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 7 maj 2021)

printicon

Saco Studentmässa 2020

I vanlig ordning deltog Handelshögskolan på Saco studentmässa som i år var digital. Mässan gick av stapeln 24-27 november men utställarnas digitala montrar finns kvar ända fram till 15 april, det dröjer dock till den 7 december innan man kan man besöka montrarna utan inloggning, och då hittar ni vår monter här och Umeå universitets monter här.

Nedan kan ni läsa om vad vår monter erbjöd samt se de filmer och webbinarier som visades.

Filmer och webbinarier

Handelshögskolan vid Umeå universitet
Om våra utbildningar

Presentation av teman i våra grundutbildningsprogram.

Utbytesstudier i Europa eller i övriga världen?
Karriären börjar hos oss!

Se och lyssna på vilka möjligheter som Karriärcenter kan bidra med under din utbildning och hur din roll i detta ser ut.

Det här är vad vår monter på mässan erbjöd

Utbytesstudier i Europa eller övriga världen?

Utbytesstudier i Europa eller övriga världen?

I det här webbinariet möter du Klara som varit på utbyte i Lissabon, Josefin; varför hon valde Nederländerna och Victoria om sitt utbyte i Shanghai. Martina – en av våra internationella koordinatorer berättar allt du behöver veta om utbytesstudier.

Karriären börjar hos oss

Karriären börjar hos oss

Vårt Karriärcenter arbetar för att minska glappet mellan utbildning och arbetsliv. Studierna i sig är en del och resan vid sidan av studierna en annan. 

I vårt webbinarium berättar vi mer om vilka aktiviteter vi använder och hur din roll i detta ser ut. 

Fråga oss i chatten

Fråga oss i chatten

Passa på att chatta med någon av  våra studenter Hjalmar, Emilia, Erica & Millie!

De går alla på något av våra civilekonomprogram.

Du kan även chatta med våra studievägledare.

Träffas digitalt via zoom

Träffas digitalt via zoom

Vill du hellre träffas digitalt så går det också bra. Både om du vill prata med en studievägledare eller student. Någon finns alltid tillgänglig alla dagar. Passa på att ställa frågor!

Kolla filmen om utbildning!

Kolla filmen om utbildning!

I den här filmen så berättar vi vad vi tycker är viktigt och vad som går som en röd tråd genom alla våra utbildningar. Titta på den och se vad några av våra alumner har för jobb.

Vilka är vi?

Vilka är vi?

Se vår presentationsfilm. Hos oss läser ca 3300 studenter av universitetet nästan 35 000 studenter. Här finns både bra utbildningar och studentliv.

Umeå universitets webbinarier

Varför ska man ens plugga?
Om man ska det, måste man göra det direkt? Det finns många anledningar att börja plugga, och många olika sätt att göra det på. Det här webbinariet på mässan ger dig lite hjälp på vägen.

Studentliv i Umeå
Undrar du hur det är att vara student i Umeå? Det finns så klart lika många olika studentliv som det finns studenter, men i det här webbinariet på mässan får du ett exempel av dem.

Så funkar det att plugga på Umeå universitet
Universitetet är inte gymnasiet, men vad är egentligen skillnaden? Och hur är det att skriva en tenta för första gången? Och det här med högskolepoäng, behörighet, meritvärde och urval… Svaret får du på webbinariet på mässan.

Umeå universitets monter