Nyheter från Idrottshögskolan

Nya detektionsmetoder vid bloddoping
Publicerad: 20 nov, 2019

Christer Malm, professor i idrottsmedicin, håller föreläsning om bloddoping och detektionsmetoder.

Elitinriktat tränarprogram startar vid Umeå universitet
Publicerad: 20 nov, 2019

Nästa höst startar en elitinriktad tränarutbildning som vänder sig till personer som vill bli elittränare.

Var med och nominera årets Idrottsalumn samt Elitidrottsstudent till Umeå Idrottsgala
Publicerad: 15 nov, 2019

"Årets Idrottsalumn" samt "Årets Elitidrottsstudent" delas ut i samband med Umeå Idrottsgala.

Umeå universitets Idrottslabb
Publicerad: 07 nov, 2019

Umeå universitet utvecklar två nya labb - UMEX vid Medicinska fakulteten och Prestationsutvecklingslabbet v...

SVEBI-konferensen 2019
Publicerad: 07 nov, 2019

Tema för SVEBI-konferensen 2019 är "(Idrotts)tendenser i tiden".

Utrustning för test av bloddopning klar
Publicerad: 05 nov, 2019

Med ny teknik från Umeå universitet kan bloddopning nu bli möjlig att upptäcka tidigare.

Charlotte Häger Årets fysioterapeut 2019
Publicerad: 25 okt, 2019

Charlotte Häger vid Umeå universitet har utsetts till Årets fysioterapeut 2019.

Digitala innovationer inom fysisk aktivitet och hälsa
Publicerad: 22 okt, 2019

Anna Nordström, projektledare för Nord InC, berättar om digitala innovationer inom fysisk aktivitet och hälsa.

Praktiknära forskning i fotbollsklubben Arsenal
Publicerad: 01 okt, 2019

Andreas Ivarsson är vetenskaplig rådgivare i Arsenal FC. Fredag 18 oktober föreläser han i Umeå.

Hösten första idrottslunch
Publicerad: 26 sep, 2019

Den kommer att handla om motivationsfrämjande kommunikation inom träning, hälsa och idrott.

Elitidrottsstipendium gynnar Dubbla Karriärer
Publicerad: 25 sep, 2019

Sex studenter vid Umeå universitet tilldelas RF och Svenska Spels Elitidrottsstipendium.

Elitidrottsstudent gör avtryck i badmintonligan
Publicerad: 25 sep, 2019

Johan Azelius satsar på Dubbla karriärer vid Umeå universitet och visar framfötterna i badmintonligan.

Change the game Umeå, 10-14 September 2019
Publicerad: 06 sep, 2019

Välkommen till en rörelserik och inspirerande vecka för såväl barn, ungdomar som vuxna!

Välkommen till en ny termin
Publicerad: 29 aug, 2019

Idrottshögskolan hälsar er varmt välkomna till Umeå universitet och till Idrottsstad Umeå.

Ny projektassistent/fystränare på Idrottshögskolan
Publicerad: 27 aug, 2019

Idrottshögskolan hälsar Joel Sjölander, vikarierande fystränare, varmt välkommen till oss!