Nyheter från Idrottshögskolan

Årets Idrottsalumn och Elitidrottsstudent hyllades på Umeå Idrottsgala
Publicerad: 21 feb, 2020

Utmärkelserna tilldelades Jenny Svender samt Amanda Johansson Delgado.

Utsedd till 2019 års idrottsalumn
Publicerad: 07 feb, 2020

Jenny Svender kommer i samband med Umeå Idrottsgala 20 februari 2020 att få ta emot utmärkelsen.

Innebandyns kompetenscentrums pristutdelning
Publicerad: 06 feb, 2020

Intresse och relevans för Svensk Innebandy är viktiga kriterier för Innebandyns kompetenscentrum i Umeå.

Nytt magasin om idrottsforskning
Publicerad: 05 feb, 2020

FORID är Idrottshögskolans magasin om aktuell idrottsforskning vid Umeå universitet.

Samverkan genom uppsatsskrivande
Publicerad: 03 feb, 2020

Det finns stort intresse bland uppdragsgivare utifrån att samverka med studenterna på IVP.

Fritt inträde till Badminton-SM för studenter
Publicerad: 23 jan, 2020

IFK Umeå Badminton erbjuder alla studenter vid Umeå universitet fritt inträde till Badminton-SM.

Pallplats i världscupen för Johan Häggström
Publicerad: 15 jan, 2020

Johan som läser till civilingenjör i Umeå tog hem två medaljer under helgens världscuptävlingar i längdskidor.

ESC-studenter på pallen i Lillehammer
Publicerad: 09 dec, 2019

Umeåstudenterna Emma Ribom, Elina Rönnlund och Moa Lundgren tog brons i längdskidstafetten i Lillehammer.

Landets första idrottsfysiologprogram startar i Umeå
Publicerad: 02 dec, 2019

Idrottsfysiologer har spetskompetens inom fysträning, för både hälsa och fysisk prestation i elitidrott.

Längdskidtränare sökes till Elitskidcentrum i Umeå
Publicerad: 29 nov, 2019

Svenska Skidförbundet söker en tränare som ska stötta verksamheten på Elitskidcentrum i Umeå.

Elitidrottsstudenter åker världscuppremiär i Ruka
Publicerad: 25 nov, 2019

Moa Lundgren, Emma Ribom, Elina Rönnlund och Johan Häggström finns representerad bland de svenska åkarna.

Nya detektionsmetoder vid bloddoping
Publicerad: 20 nov, 2019

Christer Malm, professor i idrottsmedicin, håller föreläsning om bloddoping och detektionsmetoder.

Elitinriktat tränarprogram startar vid Umeå universitet
Publicerad: 20 nov, 2019

I höst startar ett nytt program som vänder sig till personer som vill bli elittränare. Anmälan öppnar 16 mars.

Var med och nominera årets Idrottsalumn samt Elitidrottsstudent till Umeå Idrottsgala
Publicerad: 15 nov, 2019

"Årets Idrottsalumn" samt "Årets Elitidrottsstudent" delas ut i samband med Umeå Idrottsgala.

Umeå universitets Idrottslabb
Publicerad: 07 nov, 2019

Umeå universitet utvecklar nya labb: UMEX och Prestationsutvecklingslabbet.