"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bastjänster

ITS erbjuder ett brett utbud av IT-tjänster. Vi erbjuder behovsanpassade lösningar och tjänster för din verksamhet. Vi erbjuder tjänster inom systemutveckling, projektledning, kundstöd, drift- och servertjänster, stöd vid inköp av IT-utrustning och mycket annat.

Våra kunskaper om offentlig sektor i allmänhet och högskolesektorn i synnerhet ger oss en särställning i förmågan att kunna bedöma om och hur IT-lösningar kan bidra till utveckling och effektivisering av din verksamhet och dess olika processer.

Vi kan erbjuda tjänster inom hela processen från förstudier, utveckling, drift och till förvaltning. 

Några av våra tjänster

IT-säkerhet

Oavsett om du är forskare, lärare eller administratör är IT-säkerhet något att ta hänsyn till. ITS erbjuder ett antal olika tjänster som du kan ha nytta av.

E-handelssystemet Wisum

Wisum är ett generellt beställningssystem som utvecklats av ITS för att stödja de upphandlings- och inköpsprocesser som används vid universitet och högskolor.

Programförmedling

Institutioner vid universitet & högskolor i norra högskoleregionen kan använda de avtal som ITS tecknat med programtillverkarna för att få tillgång till programvara till förmånliga priser.

Kontakta Upphandling och inköp om du har frågor, it-inkop@umu.se, eller via telefon 090-786 69 00

Inköpsstöd inom IT

Vänd dig till oss om du behöver rådgivning vid val och inköp av IT-produkter eller är intresserad av e-beställningssystemet Wisum.

Kontakta oss på it-inkop@umu.se eller via telefon 090-786 69 00 om du har frågor.

Systemutveckling, anpassningar och integrationer

Ibland behöver system och tjänster utvecklas från grunden,fungera tillsammans med andra system eller tjänster, eller anpassas efter dina behov. ITS har erfarenhet av stora utvecklingsprojekt som sysselsätter ett fyrtiotal personer till små projekt med enstaka personer inblandade. Vi arbetar i huvudsak med agila metoder och gärna i nära samarbete med dig som kund.  Vi erbjuder hög kompetens inom flera olika roller och behärskar många tekniker.

Vi arbetar kontinuerligt med vår systemförvaltning och lever efter devisen "ständiga förbättringar". Det gör att arbetet hela tiden drivs framåt, både när det gäller teknik och metoder.

Drift och servertjänster

Vi erbjuder ett flertal tjänster inom serverlösningar, datacenter och tjänster som är relaterade till dessa områden. 

Om du är anställd på Umeå universitet och vill ta del av hela tjänsteutbudet hänvisar vi till intranätet Aurora.

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring hur ITS kan hjälpa dig?

Kontakta oss via 090-786 63 00 eller info@its.umu.se.

En av våra kundansvariga kommer att kontakta dig för att hitta en lösning som passar dig.

Senast uppdaterad: 2022-10-28