"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ansök till workshopen!

mån
20
nov
Tid Måndag 20 november till torsdag 30 november, 2023 kl. 00:00 - 00:00
Plats Turku

Ansök till workshopen "Den gröna energiomställningens löften och fällor" på NESS-konferensen!

Två av projektmedlemmarna i projektet ”Blickar från Periferin”, Therese Bjärstig och Hanna Lempinen, kommer att organisera en workshop på NESS, Nordic Environmental Social Science Conference, "Workshop 15: Den gröna energiomställningens löften och fällor."

Globala agendor, nationella initiativ och affärsaktörer driver i allt högre grad på en omvandling från användning av fossila bränslen till användning av förnybara energikällor. Idag har 192 länder och EU ratificerat eller anslutit sig till det historiska Parisavtalet från 2015, ett rättsligt bindande internationellt fördrag som innebär ett globalt åtagande att minska utsläppen med 45 % till 2030 och nå nettonollutsläpp till 2050. Det finns därför ett enormt tryck på att möta den ökande efterfrågan på energi genom att kraftigt utöka produktionen av biomassabaserad energi samt vatten-, vind- och solenergi.

De bjuder in forskare att skicka in förslag på artiklar som kritiskt granskar övergången till grön energi, från lokal till global nivå. Artiklar med olika teoretiska och metodologiska tillvägagångssätt välkomnas, så länge de ger insikter om löften och fällor i den pågående övergången till hållbara energisystem. Sista dag att skicka in ett abstract är den 30 november 2023.

Klicka här för mer information. Call for papers | NESS2024

Evenemangstyp: Workshop