"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Art Friday med filmvisning

fre
5
okt
Tid Fredag 5 oktober, 2018 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Art Friday med film och bar. Hela Bildmuseet - utställningar, museishop och restaurang - är kvällsöppet till 21:00. Baren öppnar kl 17.00. Fri entré. Välkommen!

Kl 19.00 visas filmen Acoustic Ocean av Ursula Biemann, en av de medverkande konstnärerna i utställningen Ekologins visionärer. Evenemanget är en del av programmet som ges i anslutning till utställningen.

Acoustic Ocean filmades i Norge under hösten 2017 och våren 2018. Det är ett visionärt konstverk som involverar ett vetenskapligt intresse för förvrängda bilder och ljud. Ljudspåret är en komposition av fiskläten inspelade av marinbiologer. I filmen medverkar bland andra musikern och klimataktivisten Sofia Jannok.

Acoustic Ocean är en konstnärlig utforskning av den marina ljudekologin i Nordatlanten. Filmen är inspelad på Lofoten i norra Norge, och centrerar kring en marinbiolog som dyker utrustad med hydrofoner och inspelningsutrustning. Hennes science-fictionartade uppdrag är att söka efter akustiska och bioluminescerande uttrycksformer under ytan.

Utställningen Ekologins visionärer presenterar alternativa förhållningssätt och idéer om människans relation till naturekologier, sociala ekologier och mentala ekologier - system som ofrånkomligen hänger samman och påverkar varandra. De medverkande konstnärerna föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden.

I utställningen visas videoverk, teckningar, ljudverk, böcker och installationer av Ursula Biemann (f. 1955, Schweiz) och Paulo Tavares (f. 1980, Brasilien), Carolina Caycedo (f. 1978, Storbritannien), Futurefarmers, Marjetica Potrč (f. 1953, Slovenien), Samuel Roturier (f. 1982, Frankrike), Erik Sjödin (f. 1979, Sverige), Leena Valkeapää (f. 1964, Finland) och Oula-Antti Valkeapää (f. 1970, Finland) samt Elin Már Øyen Vister (f. 1976, Norge).

Till utställningen hör ett program med seminarier, föreläsningar och filmvisning, varav denna Art Friday med filmvisning är en del.

Bildmuseet har förstås öppet hela fredagen, men kvällsprogrammet börjar klockan 17:00. Vill du fortsätta kvällen efter 21:00 så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv. Välkommen!

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Mattias Andersson
Läs om Mattias Andersson