"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Art Friday med vernissage för Design Matters och Ann Edholm

fre
15
nov
Tid Fredag 15 november, 2019 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Vi slår upp dörrarna till två nya utställningar: Design Matters och Ann Edholm / Tungan på ordet. Välkommen! Presentationer och mingel i utställningarna samt restaurang/kafé/bar under hela kvällen. Gäst-DJ: Nora Karlsson/Boys. Fri entré.

DESIGN MATTERS
Utställningen "Design Matters" ger tillfälle att reflektera över vad funktion, hållbarhet och skönhet egentligen är. Den visar design som ställer frågor om den tid vi lever i och öppnar för nya sätt att samspela med världen.

Utställningen är sammanställd och producerad av Bildmuseet och invigs under 2019 då vår granne Designhögskolan firar sitt 30-årsjubileum. Under vårvintern 2020 erbjuder vi ett program av föreläsningar och evenemang som fördjupar utställningens tema.

Design Matters har producerats av Bildmuseet, Umeå universitet

ANN EDHOLM / TUNGAN PÅ ORDET
Ann Edholm vill att hennes målningar ska upplevas som ett möte med en människa, direkt och fysiskt. Trots deras skarpskuret geometriska former utgår Edholms bildvärld från mänskliga erfarenheter och innehåller kulturella och symboliska referenser. Med vaxblandad oljefärg pålagd i tunna lager på lager ger hon sina målningar en fysisk, kroppslig materialitet.

Ann Edholm (f. 1953) bor och arbetar i Nyköping. Hon är utbildad vid Gerlesborgsskolan och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon finns bland annat representerad på Moderna museet, Göteborgs konstmuseum och Statens konstråd.

Ann Edholm / Tungan på ordet har producerats av Bildmuseet, Umeå universitet

OM KVÄLLENS DJ
DJ denna Art Friday är Nora Karlsson, Stockholmsbaserad musiker med rötterna i Umeå och mest känd som soloprojektet Boys. Debutalbumet Rest in Peace (2018) fick strålande recensioner och magasinet Sonic svarade på sin egen fråga: ”Vad skivan får dig att tänka på? Kärlek. Vänskap. Lojalitet. Stråk av sorg.” Förhoppningsvis finns det någon egen låt i mixen hon väljer ut åt oss som DJ den här kvällen.

Bildmuseet är öppet som vanligt hela fredagen, men kvällens evenemang startar 17:00. Restaurangen erbjuder en lätt meny för den som vill äta en bit. Art Friday pågår till 21:00, och vill du fortsätta kvällen efter det så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage