Hoppa direkt till innehållet
printicon
Välkommen till Bildmueet

Art Friday med vernissage för Design Matters och Ann Edholm

fre
15
nov
Tid Fredag 15 november, 2019 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Art Friday med vernissage för utställningarna "Design Matters" och "Ann Edholm / Tungan på ordet" Dörrarna slås upp 17.00 med bar och DJ. Invigningstal och presentationer klockan 19.00. Hela Bildmuseet - utställningar, museishop och restaurang - är kvällsöppet till 21:00. Baren öppnar kl 17:00. Fri entré.

DESIGN MATTERS
Utställningen "Design Matters" ger tillfälle att reflektera över vad funktion, hållbarhet och skönhet egentligen är. Den visar design som ställer frågor om den tid vi lever i och öppnar för nya sätt att samspela med världen.

Utställningen är sammanställd och producerad av Bildmuseet och invigs under 2019 då vår granne Designhögskolan firar sitt 30-årsjubileum. Under vårvintern 2020 erbjuder vi ett program av föreläsningar och evenemang som fördjupar utställningens tema.

Design Matters har producerats av Bildmuseet, Umeå universitet

ANN EDHOLM / TUNGAN PÅ ORDET
Ann Edholm vill att hennes målningar ska upplevas som ett möte med en människa, direkt och fysiskt. Trots deras skarpskuret geometriska former utgår Edholms bildvärld från mänskliga erfarenheter och innehåller kulturella och symboliska referenser. Med vaxblandad oljefärg pålagd i tunna lager på lager ger hon sina målningar en fysisk, kroppslig materialitet.

Ann Edholm (f. 1953) bor och arbetar i Nyköping. Hon är utbildad vid Gerlesborgsskolan och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon finns bland annat representerad på Moderna museet, Göteborgs konstmuseum och Statens konstråd.

Ann Edholm / Tungan på ordet har producerats av Bildmuseet, Umeå universitet

Bildmuseet är öppet som vanligt hela fredagen. Restaurangen erbjuder en lätt meny för den som vill äta en bit. Art Friday pågår till 21:00, och vill du fortsätta kvällen efter det så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv.

Bildmuseet
Vernissage