"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Art Friday med vernissage Carl Johan De Geer

fre
12
apr
Tid Fredag 12 april, 2019 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Denna Art Friday slår vi upp dörrarna till Carl Johan De Geers utställning "Den stora missuppfattningen". Välkommen till en härligt upplevelserik fredagskväll på Bildmuseet. Fri entré.

PROGRAM 17.00-21.00
Vernissagemingel, kortfilmsvisning och restaurang/kafé/bar under hela kvällen

17.00-19.00 DJ Faux Rabbit

19.00-20.00 Invigning av "Den stora missuppfattningen" med tal av konstnären Marie-Louise Ekman. Carl Johan De Geer presentaterar sin utställning i samtal med Brita Täljedal.

20.00-21.00 DJ Faux Rabbit

OM UTSTÄLLNINGEN
"Den stora missuppfattningen" presenterar Carl Johan De Geers textila arbeten. Tyger, provtryck, mönsterskisser och fotografier från tidigt 60-tal till början av 2000-talet har lånats in från museer och privata samlingar. Utställningen är producerad av Bildmuseet och sammanställd i samarbete med konstnären.
Läs mer

OM FILMPROGRAMMET
Ett urval av Carl Johan De Geers kortfilmer rullar under vernissagekvällen, bland annat självbiografiska "Mormor, Hitler och jag" (17 min) och "Jag minns Lena Svedberg" (6 min), ett porträtt av en konstnärsvän som tog sitt liv och ett försvar för dokumentärfotografiet. (Missa inte heller Med kameran som tröst som vi visar söndag samma helg Läs mer)

OM KVÄLLENS DJ
DJ denna Art Friday är Faux Rabbit, som bjuder på ett audiovisuellt set med en virvlande blandning av indie, alternativ rock, neo-psychedelic, dream pop, post-punk & garage. Ackompanjeras av en collageliknande videoprojektion av gamla filmklipp.

Bildmuseet är öppet som vanligt hela fredagen, men kvällens evenemang startar 17:00. Restaurangen erbjuder en lätt meny för den som vill äta en bit. Art Friday pågår till 21:00, och vill du fortsätta kvällen efter det så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage