"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Astroekologi och ekologiska visioner

sön
7
okt
Tid Söndag 7 oktober, 2018 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Forskarföreläsning
Natuschka Lee – Astroekologi - Ekologiska visioner till den yttersta punkten

Välkommen till en öppen söndagsföreläsning av Natuschka Lee, Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, Umeå universitet. Evenemanget är en del av programmet till Bildmuseets utställning Ekologins visionärer. Fri entré.

Natuschka Lee forskar om hur mikroorganismer interagerar och utvecklas med de olika bio- och geosfärerna på vår planet, och hur denna kunskap kan utvidga vår förståelse för biodiversitet, ekologi och livets principer och öka våra chanser att skapa en hållbar och hälsosam existens på jorden och, om så möjligt, utanför jorden. På Bildmuseet berättar hon om sin forskning och särskilt projektet Pollinerande insekter som undersöker pollinerande insekters inverkan på jorden men också syftar till att rädda viktiga utrotningshotade insekter, framför allt nordbiet.

Utställningen Ekologins visionärer presenterar alternativa förhållningssätt och idéer om människans relation till naturekologier, sociala ekologier och mentala ekologier - system som ofrånkomligen hänger samman och påverkar varandra. De medverkande konstnärerna föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden.

Till utställningen hör ett program med seminarier, föreläsningar och filmvisning, varav detta evenemang är en del.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Mattias Andersson
Läs om Mattias Andersson