"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Elin Berge om nya boken Awakening, i samtal med Sara Meidell

ons
15
apr
Tid Onsdag 15 april, 2020 kl. 12:10 - 12:40
Plats Samtalet hålls på campus utan publik och livesänds på vår Facebooksida www.facebook.com/kulturpacampus/ och live.umu.se

Hon gav sig ut för att undersöka om Sverige verkligen är ett av de mest sekulariserade länderna i världen. Hon hittade inte gud – men till sin stora förvåning mötte hon istället en gudinna. Resultatet är boken Awakening.

Det är en intim och poetisk dokumentation av en väckelserörelse bestående av kvinnor som tror på en återkomst av en gudomlig feminin kraft. De finkänsligt närgångna fotografierna ger insyn i en värld, väl dold för männen, där kvinnor hänger sig åt andliga ritualer och systerskap. Under den skirt vackra ytan pulserar något vilt och okontrollerbart – tron på att kvinnornas revolution börjar inifrån.

Boken innehåller åttio bilder som redan har väckt internationell uppmärksamhet – och känslomässig respons hos alla betraktare.

Under rådande corona-pandemi genomför Kultur på campus en handfull digitala event vilka livesänds på www.facebook.com/kulturpacampus/

och på live.umu.se

Arrangör: Kultur på campus
Evenemangstyp: Övrigt