Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Kultur på campus

Musik, humor, litteratur, nycirkus och lite till. Vi ger gratis kultur till studenter och personal – nästan varje vecka och alltid vid lunchtid. 2018 firade vi 15 år som kulturinstitution. Vi har fått efterföljare på andra håll i landet, men originalet hittar du här på Umeå universitet!

Om Kultur på campus

- Vi blandar nationella akter med lokala och även en del internationella, säger projektledare Jonas Ericson. Allt bygger på samarbete, vilket betyder att vi samarbetar med många aktörer i Umeå och i övriga Sverige. Utan samarbeten skulle vi aldrig kunna hålla den nivå vi har och boka de artister vi gör.

Målet varit har hela tiden varit att bidra till ett levande och dynamiskt campus.
- Kreativitet är det viktigaste bränslet för alla som rör sig på ett campus och vi vill bidra till en kreativ miljö. Hittills har vi producerat över 460 arrangemang som besökts av en bra bit över 100 000 människor.

Kultur på campus började som ett Sverigeunikt projekt 2003, men i dag finns efterföljare. Inom Sverige har Jönköping University kopierat Kultur på campus-konceptet och tre andra svenska samt tre utländska lärosäten har visat särskilt intresse.
- Det visar att kultur som inspirationskälla har en plats inom akademin, säger Jonas.

Elin Anna Labba gästar Kultur på campus
tor