Kultur på campus 15 år

Musik, humor, litteratur, nycirkus och lite till. Vi ger gratis kultur till studenter och personal – nästan varje vecka och alltid vid lunchtid. I år firar vi 15 år som kulturinstitution. Vi har fått efterföljare på andra håll i landet, men originalet hittar du här på Umeå universitet!

Aktuella arrangemang

Foto på Renhornens sångare.
tor
Julpepp och sing-along med Renhornen
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

- Vi blandar nationella akter med lokala och även en del internationella, säger projektledare Jonas Ericson. Allt bygger på samarbete, vilket betyder att vi samarbetar med många aktörer i Umeå och i övriga Sverige. Utan samarbeten skulle vi aldrig kunna hålla den nivå vi har och boka de artister vi gör.

Målet varit har hela tiden varit att bidra till ett levande och dynamiskt campus.
- Kreativitet är det viktigaste bränslet för alla som rör sig på ett campus och vi vill bidra till en kreativ miljö. Hittills har vi producerat över 400 arrangemang som besökts av en bra bit över 100 000 människor.

Kultur på campus började som ett Sverigeunikt projekt 2003, men i dag finns efterföljare. Inom Sverige har Jönköping University kopierat Kultur på campus-konceptet och tre andra svenska samt tre utländska lärosäten har visat särskilt intresse.
- Det visar att kultur som inspirationskälla har en plats inom akademin, säger Jonas.