"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

BAcc – Ett AI-ramverk för konversationsagenter

fre
21
okt
Tid Fredag 21 oktober, 2022 kl. 12:15 - 13:00
Plats Online via Zoom

Man kan göra åtskillnad mellan acceptans i form av samtycke och acceptans i form av en övertygelseliknande mental attityd. Skillnaden mellan tro och acceptans har ursprungligen införts i filosofisk teori för att hantera fall där en agents handlingar motsäger hans tro. Under senare tid har acceptans använts för att beskriva kulturella kunskaper, gruppföreställningar, gemensamma grunder och språk som ett verktyg.

I det här föredraget beskriver jag ett system för konversationsagenter som bygger på en omarbetning av distinktionen mellan tro och acceptans.

Om föreläsaren 

Sylvie Saget är doktorand vid avdelningen för lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet. Hennes forskning fokuserar på konversationsagenter som kan prata och agera autonomt som virtuell människa, robotar - eller, i allmänhet, alla typer av objekt eller system som involverar social interaktion.

Anmäl dig för att delta

Registrera dig via denna sida så skickar vi en länk i god tid innan mötet! Lunchföreläsningarna äger rum varje fredag klockan 12.15 - 13.00, via Zoom och hybrid, (Seminarierummet, MIT-huset, Umeå universitet.) Föreläsningarna hålls på engelska och är öppna för alla. Varmt välkommen! 

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsningen hålls av

Sylvie Saget, doktorand vid avdelningen för lingvistik och vetenskapsteori, Lunds universitet.