"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Barn och allergier - Anna Winberg

tis
29
okt
Tid Tisdag 29 oktober, 2019 kl. 12:30 - 13:15
Plats N360, Naturvetarhuset

Hur vanligt är det att barn är allergiska och varför är matallergier vanligare hos unga barn medan allergier mot pollen och pälsdjur är vanligare bland skolbarn och unga vuxna? Ökar allergisjukdomarna? Kan man skydda sig mot allergi genom att undvika viss sorts mat eller att inte ha pälsdjur hemma? Finns det behandling att få – och är det till och med så att vi i framtiden kommer att kunna förebygga och bota allergier? Frågorna kring allergisjukdomar är många – och även om det fortfarande är mycket som vi inte känner till så har kunskapen kring allergiutveckling och behandling/förebyggande av allergisjukdomar tagit stora kliv under de senaste 10-15 åren. Bland annat har det tillkommit nya behandlingsmöjligheter för allergiska sjukdomar men det har också tagits fram nya kostråd till spädbarn, i syfte att främja toleransutveckling och minska risken för matallergi.

Anna Winberg arbetar som överläkare/barnallergolog på Barn- och Ungdomscentrum, Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. I hennes avhandlingsarbete undersökte hon tillsammans med OLIN-studierna (Obstruktiv Lungsjukdom i Norra Sverige) förekomst av matallergier bland skolbarn i Norrbotten. Vid sidan av sitt kliniska arbete har Anna fortsatt att forska om matallergier hos barn.

Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Anna Winberg
Forskare
Läs om Anna Winberg
Kontaktperson
Sara Franke-Wikberg
Läs om Sara Franke-Wikberg
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).