"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ctrl+ Affect

fre
25
feb
Tid Fredag 25 februari, 2022 kl. 10:00 - 14:00
Plats Galleri Alva, Norrlands Universitetssjukhus

Välkommen till utställningen Ctrl+ Affect med förstaårseleverna på masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Umeå. När vi planerat utställningen har vi diskuterat vad det innebär att ställa ut här, på ett sjukhus. Hur våra verk relaterar till upplevelserna av denna plats, dig som är här och de anledningar som kan finnas till att vara här. Till exempel att vänta på ett testresultat, för sig själv eller någon närstående. Upplevelser av osäkerhet, hopp, smärta och lättnad. Att få tiden att gå medan vi väntar.

Alla navigerar vi sjukhusets olika rum; i egenskap av anställd, patient eller besökare. 

Sjukhuset som plats kan göra oss medvetna om vår situation och vår kropp, hur den känns om vi är friska eller har ont, och få oss att inse att alla andra också rör sig här med sin situation och kropp. Vem bär på vad?

Vi har pratat om dualiteter, att allt behöver få rymmas i vår utställning. Liv, död, sorg och lycka. Vi har pratat om det digitala och det känslomässiga som ytterligheter vi alla behöver för att relatera till vår vardag. Vi har pratat om kraften av naturen i relation till det som är skapat av människan. Vad kan vi kontrollera och vad kan vi inte kontrollera?

 

Jo Öqvist
Linn Byrkjeland
Therése Hurtig
Fredrik Zanichelli
Anna Zingmark
Ludwig Dressler
Eric Seppas
Noa Costas Martín
Adam Dimmheed
Gideon Eillert
Rebecca Sharp
Kiril Prikazcik

 

Galleri Alva, Norrlands Universitetssjukhus 
25 februari – 8 mars
Öppettider:
Måndag - Torsdag 10.00 - 16.00

Fredag 10.00 - 14.00

https://ctrlaffect.glitch.me/


Text: Jo Öqvist
Formgivare: Anna Zingmark

Arrangör: Konsthögskolan
Evenemangstyp: Vernissage