"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Data-Driven Life Science Seminar

tis
14
dec
Tid Tisdag 14 december, 2021 kl. 09:30 - 12:00
Plats Zoom & Betula, Norrlands Universitessjukhus, By 6M, målpunkt L

Inför rekryteringen för tjänsten som gruppledare inom Data-Driven Life Science (DDLS) i Epidemiologi och Infektionsbiologi kommer de topprankade kandidaterna presentera vid ett seminarium 14 december.

Seminariet kommer hållas som ett hybridmöte, på plats i föreläsningssalen Betula på Norrlands Universitessjukhus i Umeå, samt via zoom tisdag 14 december kl 0930-1200.

OBS! Länken till mötet samt tider för presentationerna kommer publiceras här senare.

Presentatörer:
Katharine Walter (Stanford University, USA).
Laura Carroll (EMBL Heidelberg, Tyskland).
Wen Zhong (KTH/SciLifeLab, Stockholm).
Ulrika Morris (Umeå Universitet).

 

Zoom-länk: https://umu.zoom.us/j/67765672194?pwd=U205MTFRcXVkRHJYNGx0d2R6aDREUT09
Meeting ID: 677 6567 2194
Passcode: 169605

 

DDLS är ett program från Knut och Alice Wallenberg Stiftelse (KAW). SciLifeLab och Wallenbergs nationella program för datadriven livsvetenskap är ett 12-årigt initiativ finansierat med totalt 3.1 miljarder SEK från KAW.

Syftet med programmet är att rekrytera och utbilda nästa generations datadrivna life scientists och att skapa globalt ledande beräknings- och datavetenskapliga förmågor inom life science i Sverige.

Vidare syftar programmet till att stärka samarbeten mellan universiteten, länka samma forskningsgrupper inom life science och datavetenskap samt skapa partnerskap med industri, sjukvård och andra nationella och internationella aktörer. DDLS-programmet kommer att fokusera på fyra strategiska områden av datadriven forskning: cell- och molekylärbiologi, evolution och biologisk mångfald, precisionsmedicin och diagnostik, epidemiologi och infektionsbiologi. For mer information om DDLS: https://www.scilifelab.se/data-driven/

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
Mikael Stiernstedt
Läs om Mikael Stiernstedt