Wallenberg centrum för molekylär medicin

Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) bedriver forskning inom cancersjukdomar, infektionsbiologi, neurovetenskap och metabola sjukdomar inklusive diabetes. WCMM vid Umu ingår i en nationell satsning för att stärka molekylära livsvetenskaper via ett initiativ från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Bakgrund

WCMM är del av en nationell satsning på excellent forskning inom molekylära livsvetenskaper

Forskning

Unga WCMM gruppledare forskar inom molekylär medicin - från labbmiljö till klinik

Arbeten från WCMM Fellows och WCMM-associerade forskare

Om WCMM

Organisation med directors, forskningssamordnare, ekonom, styrgrupp och SAB

21 miljoner till WCMM forskare för klinisk forskning
Publicerad: 13 dec, 2019

VR och ALF-kommittén belönar WCMM forskare vid Region Västerbotten och Umeå universitet

Två WCMM Fellows får 8 miljoner för cancerforskning
Publicerad: 25 nov, 2019

VR och Cancerfonden delar ut forskningsmedel till Silvia Remeseiro och Francesca Aguilo

Ny föreståndare och styrgrupp vid WCMM
Publicerad: 13 sep, 2019

Ny ledning vid WCMM tillsattes den 1 juli 2019.

Sökande efter tidigare upptäckt av bukspottskörtelcancer prisas
Publicerad: 23 aug, 2019

Daniel Öhlund vid Umeå universitet får pris pris för projektansökan om tidigare upptäckt av pancreascancer.

Umeåforskare till Sveriges unga akademi
Publicerad: 25 maj, 2019

Ronnie Berntsson från Umeå universitet tar plats som ny ledamot i Sveriges unga akademi.

Mer