Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 december 2020)

Wallenberg centrum för molekylär medicin

Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) bedriver forskning inom cancersjukdomar, infektionsbiologi, neurovetenskap och metabola sjukdomar inklusive diabetes. WCMM vid Umu ingår i en nationell satsning för att stärka molekylära livsvetenskaper via ett initiativ från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Bakgrund

WCMM är del av en nationell satsning på excellent forskning inom molekylära livsvetenskaper

Forskning

Unga WCMM gruppledare forskar inom molekylär medicin - från labbmiljö till klinik

Försöker förstå vad som är fel i en cancercell

Nytt fält inom forskningen vill döda cancerceller - utan att röra kroppens normala celler.

Glaukom - en lurig, tyst syntjuv

Gauti Jóhannesson forskar för att hitta behandling som kan skydda synnerven från högt tryck vid glaukom.

Arbeten från WCMM Fellows och WCMM-associerade forskare

Om WCMM

Organisation med kontaktuppgifter för directors, forskningssamordnare, ekonom, styrgrupp och SAB

RJ beviljar medel till forskning inom kognitiv nedgång
Publicerad: 04 dec, 2020

Riksbankens Jubileumsfond beviljar medel för forskning inom biomarkörer för kognitiv nedgång i åldrandet.

Nytt läkarprogram får grönt ljus
Publicerad: 11 nov, 2020

Umeå universitet har fått klartecken att starta ett nytt 6-årigt läkarprogram nästa höst.

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse satsar på infektionsmedicin vid Umeå universitet
Publicerad: 22 okt, 2020

Stödet ingår i en nationell satsning på life science, som omfattar 3,7 miljarder kronor under tolv år.

Umeåvirolog gläds åt Nobelpris för upptäckt av hepatit C-virus
Publicerad: 06 okt, 2020

Gisa Gerold har forskat hos en av årets Nobelpristagare i fysiologi eller medicin.

Vandrar Kungsleden för cancerforskning
Publicerad: 30 aug, 2020

Lina och Sara Åström vandrar Kungsleden för att samla in pengar till cancerforskning vid Umeå universitet.

Mer