Huvudmenyn dold.

Wallenberg centrum för molekylär medicin

Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) bedriver forskning inom cancersjukdomar, infektionsbiologi, neurovetenskap och metabola sjukdomar inklusive diabetes. WCMM vid Umu ingår i en nationell satsning för att stärka molekylära livsvetenskaper via ett initiativ från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Bakgrund

WCMM är del av en nationell satsning på excellent forskning inom molekylära livsvetenskaper

Forskning

Unga WCMM gruppledare forskar inom molekylär medicin - från labbmiljö till klinik

En utmaning att hitta lösningen på pankreascancer

Bukspottkörtelcancer står emot de flesta behandlingar som finns idag och femårsöverlevnaden är låg.

Försöker förstå vad som är fel i en cancercell

Nytt fält inom forskningen vill döda cancerceller - utan att röra kroppens normala celler.

Glaukom - en lurig, tyst syntjuv

Gauti Jóhannesson forskar för att hitta behandling som kan skydda synnerven från högt tryck vid glaukom.

Arbeten från WCMM Fellows och WCMM-associerade forskare

Om WCMM

Organisation med kontaktuppgifter för directors, forskningssamordnare, ekonom, styrgrupp och SAB

MIMS lyfter fram World Antimicrobial Awareness Week 2021
Publicerad: 18 nov, 2021

I dag drar World Antimicrobial Awareness Week igång och MIMS uppmärksammar kampanjen med en artikelserie.

Region Västerbotten satsar 45 miljoner på spjutspetsforskning
Publicerad: 11 nov, 2021

15 forskare vid Umeå universitet/Region Västerbotten tilldelas tre miljoner kronor vardera i spjutspetsmedel.

Miljoner till samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning
Publicerad: 09 nov, 2021

I VR:s årliga utlysning har forskning inom humaniora och samhällsvetenskap beviljats knappt 42 miljoner kr.

Mottar anslag för projekt inom Belysning av Sveriges förskolor
Publicerad: 18 okt, 2021

Katharina Wulff får bidrag från Energimyndigheten för belysningen i Sveriges förskolor.

Nytt råd för artificiell intelligens och autonoma system
Publicerad: 30 aug, 2021

Rådet MAI verkar för att stärka fakulteten inför en framtid där AI kommer spela en avgörande roll.

Mer