Huvudmenyn dold.

Wallenberg centrum för molekylär medicin

Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) bedriver forskning inom cancersjukdomar, infektionsbiologi, neurovetenskap och metabola sjukdomar inklusive diabetes. WCMM vid Umu ingår i en nationell satsning för att stärka molekylära livsvetenskaper via ett initiativ från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Bakgrund

WCMM är del av en nationell satsning på excellent forskning inom molekylära livsvetenskaper

Forskning

Unga WCMM gruppledare forskar inom molekylär medicin - från labbmiljö till klinik

Försöker förstå vad som är fel i en cancercell

Nytt fält inom forskningen vill döda cancerceller - utan att röra kroppens normala celler.

Glaukom - en lurig, tyst syntjuv

Gauti Jóhannesson forskar för att hitta behandling som kan skydda synnerven från högt tryck vid glaukom.

Arbeten från WCMM Fellows och WCMM-associerade forskare

Om WCMM

Organisation med kontaktuppgifter för directors, forskningssamordnare, ekonom, styrgrupp och SAB

Mask ger hopp om ny behandling av hudcancer
Publicerad: 17 jun, 2021

En mikroskopisk mask har hjälpt forskare att hitta en gen med betydelse för att överleva malignt melanom.

Högutbildades hjärnor krymper lika fort som lågutbildades
Publicerad: 30 apr, 2021

Att vara högutbildad hjälper inte mot att hjärnan krymper. Det visar en ny studie som letts från Umeå.

Dekan, prodekan och en vicedekan Medicinska fakulteten
Publicerad: 16 feb, 2021

Dekan, prodekan och en vicedekan har blivit utsedda för kommande mandatperiod vid Medicinska fakulteten.

Utlysningen för deltagande i ”Summer Program in Aging 2021”
Publicerad: 22 jan, 2021

Utlysningen för deltagande i Summer Program in Aging 2021, virtuell sommarskola 2 maj – 14 maj 2021.

Regionaliserat läkarprogram – en lyckad satsning!
Publicerad: 22 jan, 2021

2011 startade Umeå universitet landets första regionaliserade läkarprogram. 10 år senare - hur har det gått?

Mer