Wallenberg centrum för molekylär medicin

Wallenberg centrum för molekylär medicin (WCMM) bedriver forskning inom cancersjukdomar, infektionsbiologi, neurovetenskap och metabola sjukdomar inklusive diabetes. WCMM vid Umu ingår i en nationell satsning för att stärka molekylära livsvetenskaper via ett initiativ från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Bakgrund

WCMM är del av en nationell satsning på excellent forskning inom molekylära livsvetenskaper

Forskning

Unga WCMM gruppledare forskar inom molekylär medicin - från labbmiljö till klinik

Arbeten från WCMM Fellows och WCMM-associerade forskare

Om WCMM

Organisation med directors, forskningssamordnare, ekonom, styrgrupp och SAB

Tre nya WCMM Fellows vid Medicinska fakulteten
Publicerad: 29 mar, 2019

Nytillträdda gruppledare ska forska om glioblastom, prostatacancer och antimikrobiell resistens

WCMM beviljar postdoktorresurser
Publicerad: 07 feb, 2019

Fyra forskarsamarbeten vid Medicinska fakulteten tilldelas postdoktorresurs med driftsmedel.

Möte inom tumörmikromiljö i Umeå 2019
Publicerad: 24 jan, 2019

Under tre dagar, 9-11 april, går Swedish Tumor Microenvironment Meeting av stapeln på Umeå Folkets Hus.

9 miljoner till cancerforskning från Sjöbergstiftelsen
Publicerad: 19 dec, 2018

Per Fransson och Daniel Öhlund får 9 miljoner kronor till forskning om cancer i bukspottkörteln.

Umeåforskare en av fem som får Starting Grant
Publicerad: 17 dec, 2018

Ronnie Berntsson är en av fem forskare som får Swedish Foundations Starting Grant 2018.

Mer