"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Distinguished Guest Seminar: Herbert Waldmann

tor
1
jun
Tid Torsdag 1 juni, 2023 kl. 14:15 - 15:15
Plats Lilla hörsalen, KBC

Tid: 1 juni klockan 14:15-15:15
Plats: Carl Kempe salen (Stora hörsalen), KBC
Online möjligt: Ja

För att följa webinariet via Zoom, behöver du registrera dig: https://umu.zoom.us/webinar/register/WN_P-W4VAbpRqeobxBZ311mPA

Pseudo Natural Products – Chemical Evolution of Natural Product Structure
Professor Herbert Waldmann, Max-Planck-Institut für Molekulare Physiologie

Om föreläsningen

Naturprodukter har gett inspiration till forskning inom kemisk biologi och läkemedelskemi. Deras framgång väcker den grundläggande frågan om de särskilda strukturella och biologiska egenskaperna hos naturprodukter kan översättas till strukturellt mindre krävande föreningar, lättillgängliga genom kemisk syntes och ändå utrustade med uttalad bioaktivitet.


Föreläsningen kommer att beskriva en logik för förenklingen av naturlig produktstruktur med hjälp av "Biology Oriented Synthesis" (BIOS) och dess utveckling till konceptet "Pseudo Natural Product" (PNP). Pseudonaturliga produkter kan betraktas som den mänskligt skapade motsvarigheten till naturlig produktutveckling, det vill säga den kemiska utvecklingen av naturlig produktstruktur. Tillämpning av naturliga produktinspirerade sammansättningssamlingar designade och syntetiserade enligt dessa principer i cellbaserade fenotypiska analyser och efterföljande identifiering av de cellulära målproteinerna visar att BIOS och PNP kan möjliggöra innovation inom både kemisk biologi och läkemedelskemiforskning.

Värd: Christian Hedberg, Kemiska institutionen

Evenemangstyp: Seminarium