"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

En strategi för XAI (förklarbar AI) i sociotekniska system

fre
30
sep
Tid Fredag 30 september, 2022 kl. 12:15 - 13:00
Plats Online via Zoom

Intresset för hur man förklarar det som sker i intelligenta system har i takt med att AI-baserade lösningar numera finns i allt fler applikationer, allt mer hamnat i ljuset. Även om datadrivna tekniker (eller maskininlärning) ofta används som exempel på hur svårbegripliga metoder (även kallade black box) kan leda till problem som bias och allmän brist på förklarbarhet och tolkningsbarhet, så är a i själva verket svåra att hantera i största allmänhet, även för mer lätthanterliga verktyg.

Hatretorik och cybermobbning

Vi delar med oss av en forsknings- och utvecklingslinje för att bygga verktyg som gör det lättare att implementera förklar- och tolkningsbara hybrida intelligenta sociotekniska system, med fokus på funktioner som användare kan utnyttja för att hitta svar på sina frågor. Särskilt diskuterar vi HEIST, Hybrid Explainable and Interpretable Socio-Technical systems – ett ramverk för genomförande av intelligenta sociotekniska system som är förklarbara genom sin utformning, och studerar två användningsfall på sociala plattformar, nämligen att upptäcka hatretorik och cybermobbning.

Anmälan

Registrera dig via #frAIday's webbsida så skickar vi en länk i god tid innan mötet, varje fredag klockan 12.15 – 13.00 via Zoom (och hybrid, Seminarierummet, MIT-huset, Umeå universitet.) Föreläsningarna hålls på engelska och är öppna för alla. 

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsaren 

Vanina Martinez, University of Buenos Aires

Kontaktperson
Tatyana Sarayeva
Läs om Tatyana Sarayeva