Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ett samtal om systerskap!

tor
20
sep
Tid Torsdag 20 september, 2018 kl. 13:00 - 14:20
Plats Humanisthuset, Vardagsrummet

Veronica Palm kommer till Umeå universitet för att samtala med Annelie Bränström Öhman om sin bok, Systerskap – En feministisk idébok (Volante förlag)

I våras debuterade Veronica Palm med boken Systerskap – En feministisk idébok (Volante förlag). I boken reflekterar Veronica kring sina erfarenheter i maktens absoluta toppskikt och vägen till beslutet att lämna sitt uppdrag som riksdagsledamot 2015. Utifrån sina erfarenheter drar hon slutsatser om hur ett systerskap både skulle ha gjort och faktiskt gör skillnad, från att ha sett och upplevt mamma och mormors kamp, till att förstå och hjälpa andra kvinnor. Med sin uppväxt i arbetarklassen tillför hennes berättelse dessutom ett perspektiv som ofta brukar glömmas bort. Nu kommer Veronica Palm till Umeå universitet för att samtala med Annelie Bränström Öhman om sin bok!

Välkomna till ett samtal om systerskap, klass och politik!

BIO

Veronica Palm har lång karriär inom politiken bakom sig bland annat som riksdagsledamot för Socialdemokraterna och som ordförande för Stockholms Arbetarekommun. I dag är Veronica verksam som föreläsare och som ledarskribent i Dagens ETC.

Annelie Bränström Öhman är professor i litteraturvetenskap och genusvetenskap vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper samt vid Umeå centrum för genusstudier. Annelie är även verksam som kulturskribent i bland annat Västerbottens kuriren.

Läs mer om boken: http://volante.se/bocker/systerskap/

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
Bodil Formark
Läs om Bodil Formark