"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fira Minor Field Studies 50 år!

fre
23
nov
Tid Fredag 23 november, 2018 kl. 10:00 - 11:00
Plats S 205, Samhällsvetarhuset

MFS-programmet ger möjlighet att erbjuda studenter praktisk erfarenhet från ett utvecklingsland. Studenter som är i slutet av sin utbildning kan söka ett stipendium för att samla material till sin uppsats eller examensarbete i ett låg- eller medelinkomstland. Tiotusentals studenter i Sverige har tagit chansen under 50 år som programmet har varit igång och det vill vi uppmärksamma med en inspirationsföreläsning och tårtkalas.

Antalet tårtbitar är begränsat till 100 – först till kvarn!

Inspirationsföreläsning: Blir världen bättre?
Sara Ekwall, MFS-alumn

Tidigare psykologistudenten Sara Ekwall gjorde fältstudier under vårterminen 2017 i Maputo, Mozambique. Studien handlade om hur organisationer arbetar med omsorg och psykologisk behandling för utsatta barn i Maputo. Genom intervjuer och studiebesök visade och beskrev personal på plats sina organisationer, jobb och hur de upplever och vill påverka sina arbeten. Saras inspirationsföreläsning har hennes fältstudier som utgångspunkt och knyter an till temat demokrati och de Globala målen för hållbar utveckling som antogs av FN 2015.

Evenemanget kan komma att filmas och fotograferas för att användas i universitetets kommunikation. Om du har invändningar mot att vara med på bild, kontakta sandra.lundstrom@umu.se

Evenemangstyp: Övrigt