"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Forest Social: Forest Sami and Sami forests

ons
25
okt
Tid Onsdag 25 oktober, 2023 kl. 13:30 - 14:30
Plats Relaskopet, plan 1, Skogishuset, SLU

Gudrun Norstedt, forskare vid Várdduo – Centrum för samisk forskning, Umeå universitet, kommer att ha en föreläsning där hon presenterar sin forskning. Efter föreläsningen bjuder arrangören på fika och öppnar för frågestund och diskussion. Föreläsningen hålls på engelska.

Föreläsningen är en del av Forest Social, en föreläsningsserie från Future Forests som riktar sig till samtliga studenter vid SLU och Umeå universitet.

Forest Social

Vad betyder skogen för oss, för samhället och vår kultur? Skogen är en del av samhället men samhället är också en del av skogen. Vilka frågor behöver vi ställa för att förstå detta samband bättre? Det är några utgångspunkter som denna föreläsningsserie vill belysa.

Föreläsningarna strävar efter att inspirera till tvärvetenskapliga perspektiv på skogen och undersöka sambanden mellan skogen och samhället.

På föreläsningarna kommer forskare inom konst, humaniora och samhällsvetenskap att presentera sin forskning. Efter föreläsningarna är det öppet för fika, samt frågestund och diskussion. Föreläsningarna hålls på engelska.

Läs mer om Forest Social

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Gudrun Norstedt
Forskare
Läs om Gudrun Norstedt
Kontaktperson
Janina Priebe
Läs om Janina Priebe