Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

Várdduo - Centrum för samisk forskning

Várdduo är en forskningsenhet vid Umeå universitet som arbetar tvärvetenskapligt, gränsöverskridande och internationellt, för att stärka och utveckla samisk och annan urfolksforskning. Várdduos huvudsakliga uppdrag ligger inom forskning och samverkan.

Vår verksamhet

Mer om vår forskning, aktuella projekt och publikationer

Samverkan

Várdduo har en bred samverkan med många olika aktörer

Om Várdduo

Mer om vår organisation och verksamhet

Christina Storm Mienna ny föreståndare för Várdduo

Hon vill arbeta tvärvetenskapligt med utvecklingen av samisk forskning lokalt, nationellt och internationellt.

Kristina Sehlin MacNeil får Umeå kommuns vetenskapliga pris

Priset delas ut för att hon efter forskarutbildning framgångsrikt fortsatt sitt vetenskapliga arbete.

Christina Storm Mienna ny föreståndare för Várdduo
Publicerad: 10 maj, 2021

Kristina Sehlin MacNeil får Umeå kommuns vetenskapliga pris
Publicerad: 05 maj, 2021

Samisk hälsoundersökning igång – hoppas på fler deltagare
Publicerad: 16 apr, 2021

Undersökningen av upplevd hälsa bland svenska samer går n på slutvarvet och hoppas få fler deltagare.